Jetë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/02/remote-probs-04.jpg

Puna nga shtrati mund të ndikojë negativisht në jetën seksualePuna nga shtrati apo nga dhoma e gjumit i ka përparësitë e veta, por i ka edhe mungesat e veta

Mund t’ju kujtojë detyra të papërfunduara ose afatet e nesërme dhe kështu të sjellë shqetësime në atë hapësirë.

Pra, qe se si do të ndikojnë në to.

Njëri ndër shkaktarët është drita. Madje edhe në ditët me vranësira të dimrit jashtë së paku dhjetë herë ka dritë më të madhe se në hapësirën e mbyllur

Nëse tani nuk shkoni në punë, mungesa e dritës së ditës do të mund të shkaktojë pasoja në gjumë.

Drita e fortë intensifikon zgjimin tonë. Pra, është me rëndësi të dilet në ambient të jashtëm gjatë ditës, si edhe t’i afroheni dritareve, ku ka mundësi.

Gjatë natës disa drita janë të ngrohta dhe të errësuara në mënyrë që të nxisni gjumin.

Puna në dhomën e gjumit gjithashtu rrezikon krijimin e kaosit në hapësirën tuaj të gjumit.

Kjo mund t’ju kujtojë detyrat që nuk keni arritur t’i përfundoni ose afatet e nesërme.

Kjo mund të ketë një efekt të dëmshëm për gjumin, prandaj përpiquni të rregulloni të gjitha gjërat që lidhen me punën në fund të ditës së punës.

Puna nga shtrati nuk ndikon vetëm në gjumë.

Mund të ndikojë edhe në jetën tuaj seksuale.

Ndërsa disa çifte kanë thënë që jeta e tyre seksuale është më e mirë se para pandemisë sepse ata kalojnë më shumë kohë me partnerët, të tjerët luftojnë me hapësira të vogla dhe përplasen me rutinën, thonë psikologët Katie Anderson dhe Deborah Bailey-Rodriguez nga Universiteti Middlesex.

Nëse punojmë dhe përpiqemi të relaksohemi dhe të flemë në të njëjtën dhomë, kjo mund ta bëjë të vështirë ndryshimin e kontekstit dhe nxitje të dëshirës.

Shumë njerëz ankohen se ju mungon dëshira, dhe kjo është kryesisht për shkak të mungesës së ndryshimit të kontekstit – thotë psikoterapistja Kate Moyle dhe sugjeron të ndryshoni atmosferën në dhomën tuaj të gjumit për të nxitur dëshirën për seks.

Ajo thotë se bërë disa ndryshime në ndriçimin e dhomës së gjumit, aromën e saj ose llojin e rrobave që keni veshur.

Të fundit

Si të veproni kur fëmija shfaq varësi nga telefoni

Prindërit e dinë mirë ndjesinë kur fëmija është fiksuar keq pas telefonit celular gjatë gjithë kohës. Gati gjysma e adoleshentëve që janë 10 deri në 13-vjeç kanë një smartfon dhe ky n

Rëndësia e farave të zeza kundër sëmundjeve të mushkërive

Fara e zezë është përdorur prej shekujsh si një trajtim natyral kundër një sërë problemesh shëndetësore, përfshirë këtu bronkitin apo diarrenë. Disa nga vlerat e farave të zeza janë t

Katër shenjat e zodiakut që bëhen gjithnjë e më tërheqëse me kalimin e moshës

Me kalimin e moshës, ata mësojnë të theksojnë pikat e tyre të brendshme nga jashtë, dhe për shkak të kësaj bëhen gjithnjë e më të bukur me moshën. Më poshtë ua sjellim katër shenjat

Aktiviteti fizik mund të ngadalësoj plakjen e sistemit nervor

Aktiviteti fizik është një mjet i shkëlqyeshëm për të qëndruar i shëndetshëm dhe për ta përmirësuar atë. Ai ndihmon për të mbajtur disponimin të lartë dhe shpesh çon në krijimin e

Në këtë moshë gratë gjejnë dashurinë e vërtetë

Nëse ndiheni të pakënaqur sepse jeni mbi 25 vjeç dhe akoma nuk e keni gjetur njeriun e zemrës, qetësoheni!. Mos e merrni me vrap! Sipas shkencës, gratë e gjejnë dashurinë e vërtetë vetëm

Nëse doni lëkurë të shëndetshme, mos e bëni më këtë gabim në dush

Pas një dite të gjatë dhe stresuese, në mbrëmje të gjithë duan të çlodhen e qetësohen për disa minuta në një dush relaksues. Por ka diçka që e bën gjithmonë sa herë që bën dush dhe

Info Tjera