Shëndeti http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/11/fitness.jpg

4 minuta ushtrime për t’u ndjerë në formëNjë hulumtim i ri tregon se mjaftojnë 4 minuta në ditë për të qenë në formë, pa patur nevojën e palestrës.

Studiuesit realizuan një provë, ndërmjet dy grupe njerëzish.

Grupi i parë përbëhej nga njerëz të shëndetshëm, por joaktiv dhe mbipeshë të cilët kryen një ushtrim të quajtur “4 x 4” trajnim, i përbërë nga një total prej gjysmë ore me ushtrime me intensitet të  lartë.

Grupi i dytë kryen vetëm 4 minuta ushtrime me intensitet të lartë, 3 herë në javë.

Në fund të eksperimentit të stërvitjes së 4 minutave rezultoi një përmirësim prej 10% të fuqisë së aerobisë, ndërsa për trajnimin e zgjatur, përmirësimi ishte 13%.

“Dallimi mes të dy llojeve është minimal, ndaj çdo person joaktiv mund të zgjedhe mënyrën më të lehtë për të filluar të ndihet më mirë.

Të fundit

Lëngu i frutave po aq i pashëndetshëm sa pijet me sheqer?

Shumë organizata shëndetësore kanë lëshuar deklarata zyrtare duke inkurajuar njerëzit të zvogëlojnë marrjen e pijeve me sheqer dhe disa vende kanë arritur deri në zbatimin e një takse për

Vitamina që mbron zemrën

Infarkti i miokardit është një ndër shkaqet kryesore të vdekjeve në të gjithë botën dhe studiuesit po kërkojnë mundësi të reja trajtimi për të riparuar një miokard të dëmtuar. Fatkeq

Çaji i zi është një “thesar” i vërtetë

Në ditët e sotme, çaji i zi përbën një ndër preferencat kryesore të njerëzve. Megjithatë, ky çaj nuk është vlerësuar vetëm për shijen e mirë, por gjithashtu dhe për përfitimet e shu

5 ushqimet kryesore që nuk duhet të mungojnë asnjëherë në shtëpinë tuaj

Faktorët që ndikojnë në mirëqënien e popullatës janë të ndryshëm, përfshirë këtu aktiviteti fizik apo menaxhimi i stresit, megjithatë faktori kryesor mbetet mënyra se si ushqeheni dhe

Ushqimet që ju ndihmojnë kur keni probleme me lukthin

Bademat Bademet janë shumë të mirë e sidomos për tretje për shkak të sasisë së lartë të vajit që ka e neutralizon acidin në lukth. Hani një grusht badem dhe pas gjysmë ore s’do keni m

Çfarë pëson organizmi juaj nëse hani shpejtë?

Ngrënia me shpejtësi është e gabuar dhe rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës, diabetit dhe hemoragjisë cerebrale, shkruan “AgroWeb”. Ky është konkluzioni i një studimi të kryer në Jap

Info Tjera