Shëndeti http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/04/310488ba467e18aa87af5e67d4f063482963ab74-780x439-1.jpg

A kanë fëmijët nota më të këqija për shkak të ushqimit të shpejtë?Adoleshentët që konsumojnë ushqim të shpejtë kanë vështirësi të përparojnë në shkollë dhe kanë nota më të ulëta se moshatarët e tyre që nuk hanë në të njëjtën mënyrë si ata

Ky hulumtim tregon për një anë tjetër negative të ushqimit të shpejtë, dhe ky është ndikimi që ka te dhjetëvjeçarët, thonë shkencëtarët Kelly M. Pertel nga Universiteti Columbus në Ohio dhe Elizabeth Gershof nga Universiteti i Austin në Texas.

Revista Pediatrics Klinike publikoi këtë hulumtim i cili tregon për një anë tjetër negative të ushqimit të shpejtë, dhe kjo është ndikimi që ka tek fëmijët dhjetë vjeç, transmeton Telegrafi.

Fëmijët që konsumojnë ushqime jo të shëndetshme në këtë moshë shpesh kanë avancim më të dobët në lexim, matematikë dhe në lëndët shkencore.

Ushqimi jo i shëndetshëm, i cili përmban shumë sheqer dhe yndyrë, sipas hulumtimit të kryer nga Pertel dhe Gershof, tregon se ndikon në rezultatet e shkollës.

Pasi monitoruan mënyrën e ushqimit dhe ndikimin e ushqimit në jetën e 11.740 fëmijëve në periudhën nga mosha e tyre gjashtëvjeçare deri në moshën 14-vjeçare, bëri që këto dy shkencëtare të arrijnë në përfundimin se konsumimi i ushqimit të shpejtë patjetër duhet kufizuar.

Fëmijët që kanë konsumuar ushqim jo të shëndetshëm tri ose më shumë herë në javë, kishin rezultate dhe nota dukshëm më të këqija në shkollë sesa bashkëmoshatarët e tyre. /T

Të fundit

Përfitimet shëndetësore të çajit jeshil me limon

Çaji jeshil me lëng limoni është një pije qetësuese që mund ta shijoni në çdo kohë të ditës. Ky lëng është gjithashtu shumë ushqyes dhe hulumtimet kanë zbuluar se shoqërohet me një

Sa më shumë net pa gjumë, aq kujtesë të dobët do të keni

Gjumi nuk është një gjendje e pavetëdijshme, por më tepër se aq, një gjendje prehjeje mendore dhe trupore. Një zbulim i publikuar disa ditë më parë zbulon se mjafton një natë pa gjumë p

Nëse s’doni probleme me shëndetin, mos e mbani stresin brenda vetes

Rezultatet e këtij studimi sugjerojnë se mbajtja e stresit mund të jetë problematike për shëndetin. Nëse arrini t’i largoni menjëherë nga mendja ngjarjet stresuese, do t’i bëni mirë sh

Përfitimet shëndetësore nëse pini ujë sapo të zgjoheni

Sipas shkencëtarëve japonezë është e rëndësishme që në mëngjes me stomakun bosh duhet të konsumojmë 600 ml ujë. Uji do të pastrojë barkun tuaj, por edhe zvogëlon rrezikun e zhvillimit

Zvogëloni sëmundjet e zemrës me një gotë qumësht

Sëmundja e zemrës është shkaku kryesor i vdekjes në Shtetet e Bashkuara, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) dhe nuk është gjithmonë e lehtë të zbulosh nëse

Sëmundjet që fshihen në pëllëmbën e dorës

Ndodh shpesh që të përjetojmë mpirje të duarve apo ndjesinë e shpimit me gjilpërë në gishta. Kjo ndjesi mund të jetë e përkohshme, si rezultat i lodhjes, por mund të paralajmërojë edhe

Info Tjera