Shëndeti http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/02/Antibiotics.png

A mund ta shërojnë antibiotikët koronavirusin?Edhe pse ju mund të keni lexuar dhe dëgjuar versione të ndryshme, përgjigja e saktë është jo.

Administrata e ushqimeve dhe ilaçeve në SHBA (FDA) është shprehur se antibiotikët nuk veprojnë kundër viruseve, ato funksionojnë vetëm kundër infeksioneve bakteriale.

Antibiotikët nuk parandalojnë dhe as nuk trajtojnë COVID-19, sepse COVID-19 shkaktohet nga një virus, jo nga bakteret.

Disa pacientë me COVID-19 mund të zhvillojnë gjithashtu infeksione bakteriale, siç është pneumonia. Në atë rast, një profesionist i kujdesit shëndetësor mund ta trajtojë infeksionin bakterial të pacientit me një antibiotik.

Por pse është kaq e vështirë të krijosh një ilaç për sëmundjet virale? Një ilaç kundër sëmundjeve të shkaktuara nga viruset (sëmundjeve virale) duhet të jetë në gjendje të targetojë atë pjesë të virusit që atij i shërben për t’u riprodhuar.

Përveç kësaj, një ilaç antiviral duhet të jetë në gjendje të vrasë një virus pa vrarë qelizën njerëzore të cilën e ka kapur virusi.

Mbi të gjitha viruset janë shumë adaptive. Për shkak se ato riprodhohen shumë shpejt, ata kanë mundësi të ndryshojnë informacionin e tyre gjenetik në çdo brez të ri, duke zhvilluar potencialisht rezistencë ndaj çfarëdolloj barnash apo vaksinash që ne zhvillojmë.

Të fundit

Sa më shumë net pa gjumë, aq kujtesë të dobët do të keni

Gjumi nuk është një gjendje e pavetëdijshme, por më tepër se aq, një gjendje prehjeje mendore dhe trupore. Një zbulim i publikuar disa ditë më parë zbulon se mjafton një natë pa gjumë p

Nëse s’doni probleme me shëndetin, mos e mbani stresin brenda vetes

Rezultatet e këtij studimi sugjerojnë se mbajtja e stresit mund të jetë problematike për shëndetin. Nëse arrini t’i largoni menjëherë nga mendja ngjarjet stresuese, do t’i bëni mirë sh

Përfitimet shëndetësore nëse pini ujë sapo të zgjoheni

Sipas shkencëtarëve japonezë është e rëndësishme që në mëngjes me stomakun bosh duhet të konsumojmë 600 ml ujë. Uji do të pastrojë barkun tuaj, por edhe zvogëlon rrezikun e zhvillimit

Zvogëloni sëmundjet e zemrës me një gotë qumësht

Sëmundja e zemrës është shkaku kryesor i vdekjes në Shtetet e Bashkuara, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) dhe nuk është gjithmonë e lehtë të zbulosh nëse

Sëmundjet që fshihen në pëllëmbën e dorës

Ndodh shpesh që të përjetojmë mpirje të duarve apo ndjesinë e shpimit me gjilpërë në gishta. Kjo ndjesi mund të jetë e përkohshme, si rezultat i lodhjes, por mund të paralajmërojë edhe

Si mund ta largoni peshën e tepërt në formë natyrale

Dhjamosja e mëlçisë është një problem shëndetësor që ka të bëjë me akumulimin e sasive të mëdha të triglicerideve të yndyrës në qelizat e këtij organi. Mëlçia është e rëndësis

Info Tjera