Shëndeti http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/11/Fitness-model-Yanet-Garcia.jpg

Çfarë i ndodh trupit nëse bën të njëjtat ushtrime çdo ditë?Nëse je në grupin e njerëzve dembelë, do ta kesh të vështirë të ndryshosh rutinën çdo mëngjes, edhe kur ndeshesh me presionin e disa kileve të shtuara.

Madje, mund të jetë mrekulli të ngrihesh nga krevati me zilen e parë apo jo? Po dhe jo.

Sepse, ndërsa ndryshimet janë të vështira kur rutina të duket aq e ëmbël, mund të gjesh diçka që të përshtatet shpejt dhe… pse të mos provoje?

Një regjim i njëjtë ushtrimesh për një kohë të gjatë, është në thelb, një gjë mjaft e mirë.

Ndoshta je mësuar që çdo mëngjes të vraposh për disa minuta dhe me këtë ta “shlyesh” detyrën sportive ndaj trupit.

Këtu ka një lajm të mirë.

Sipas ekspertëve, nuk është e domosdoshme të ndryshosh ushtrimet fizike për të pasur më shumë rezultate.

Por ata sugjerojnë që ushtrimet duhet t’i ndjekësh sipas formulës F.I.T.T. (frekuencë, intensitet, kohë, lloj)

Ka një marrëveshje! Vazhdo të bësh ushtrimet që do, por sigurohu që të respektosh këto rregulla:

Frekuenca
Pompa, pompa! Nëse zakonisht bën 3 herë në javë, pse nuk provon të bësh 4?

Vendose trupin para një sfide të re duke rritur frekuencën.

Intensiteti
Ushtrohu më fort! Vrapo më shpejt!

Së pari, mëso cila është përqindja e normës maksimale të zemrës që mund të arrish përmes ushtrimeve.

Gjatë stërvitjes mund të matësh impulsin për 60 sekonda për të gjetur numrin e rrahjeve në një minutë.

Ky numër përkon me normën maksimale të zemrës, e cila ka tendencë të rritet deri në 5 %.

Koha
Kjo është lehtësisht e kuptueshme. Mjafton të rrisësh edhe më shumë kohëzgjatjen e ushtrimeve.

Nëse zakonisht bën ushtrime për 45 minuta, përpiqu të shtosh edhe 15 të tjera, deri në 60.

Lloji
Mirë apo keq, të gjithë kanë nevojë ta ndryshojnë nga pak rutinën.

Mundohu të bësh më shumë ushtrime kardio në një mënyrë tjetër, të paktën një herë në javë.

Për vetëm një ditë mund ta bësh.

Paç fat!

Të fundit

10 këshilla efektive për tu ngritur herët në mëngjes

Disa njerëz e kanë tepër të vështirë të çohen herët në mëngjes, sidomos ata që pëlqejnë të qëndrojnë zgjuar deri vonë në fundjavat e tyre dembele. Disa thonë se është e pamundur

Njihuni me arsyet pse ju bien flokët

Flokët u bien të gjithëve, nuk është çudi. Në disa raste, rënia e flokut i atribuohet ndryshimet të stinëve, e në disa të tjera mungesës së vitaminave. Megjithatë, në këtë artikull d

Përfitimet shëndetësore nga Ramazani

Agjërimi sjell shumë dobi për trupin e njeriut. Agjërimi është një vepër që ka shumë dobi si nga ana shpirtërore ashtu edhe nga ana shëndetësore. Në këtë shkrim do të përpiqemi të p

Pse konsumimi i të njëjtit mëngjes çdo ditë mund të jetë gjëja më e mirë për shëndetin tuaj

“Një mollë në ditë e mban mjekun larg“, thonë doktorët. Por, çfarë ndodh me një pjatë vezë ose një filxhan kos si mëngjesi juaj çdo ditë? Edhe pse i njëjti mëgjes mund të duket i

Xhelozia toksike dhe e keqe

Në doza shumë të vogla, xhelozia mund të jetë e shëndetshme për një marrëdhënie. Ajo mund të të motivojë të jesh një partner më i mirë dhe të jesh detektor për disa marrëdhënie

Para se të nisni plazhin, zhdukni celulitin me këto 2 receta

Celuliti shfaqet nën lëkurë si pasojë e kontraktimit të indeve lidhëse të muskujve. Celuliti është një nga problemet më shqetësuese tek femrat. Ai nuk është i lidhur gjithmonë me peshë

Info Tjera