Shëndeti http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/09/gjum.jpg

Çfarë ndodh me trupin tonë kur flemë më shumë gjumëGjumi është një pjesë shumë e rëndësishme e jetës njerëzore dhe nuk ka dyshim se gjumi i duhur është një parakusht për shëndet të mirë.

Mirëqenia fizike dhe mendore si dhe mbrojtja nga një sëmundje varen nga cilësia dhe sasia e gjumit.

Në fundjavë, në fakt, njerëzit priren të flenë më shumë orë ose në mëngjes ose në mesditë.

Mirëpo si ndikon kjo në trupin tonë?

Studiuesit nga Universiteti i Koresë kanë zbuluar se numri i orëve që flemë gjatë fundjavave lidhet me peshën e trupit.

Në mënyrë të veçantë, ata studiuan më shumë se 2000 njerëz të moshës 19 deri 82 vjeç.

Studiuesit kryen matjet e duhura të trupit mbi pjesëmarrësit dhe mblodhën informacion në lidhje me orët që fjetën gjatë javës dhe veçmas gjatë fundjavave.

Shkencëtarët kanë zbuluar se ata që flinin më shumë gjatë fundjavave sesa gjatë ditëve të javës peshonin më pak.

Ata gjithashtu mund të kenë pasur tendencë të flenë më pak orë gjatë ditëve të javës, por pushuan më shumë orë në përgjithësi gjatë gjithë javës.

Ata gjithashtu mund të kenë pasur tendencë të flenë më pak orë gjatë ditëve të javës, por pushuan më shumë orë në përgjithësi gjatë gjithë javës.

Të fundit

Sa më shumë net pa gjumë, aq kujtesë të dobët do të keni

Gjumi nuk është një gjendje e pavetëdijshme, por më tepër se aq, një gjendje prehjeje mendore dhe trupore. Një zbulim i publikuar disa ditë më parë zbulon se mjafton një natë pa gjumë p

Nëse s’doni probleme me shëndetin, mos e mbani stresin brenda vetes

Rezultatet e këtij studimi sugjerojnë se mbajtja e stresit mund të jetë problematike për shëndetin. Nëse arrini t’i largoni menjëherë nga mendja ngjarjet stresuese, do t’i bëni mirë sh

Përfitimet shëndetësore nëse pini ujë sapo të zgjoheni

Sipas shkencëtarëve japonezë është e rëndësishme që në mëngjes me stomakun bosh duhet të konsumojmë 600 ml ujë. Uji do të pastrojë barkun tuaj, por edhe zvogëlon rrezikun e zhvillimit

Zvogëloni sëmundjet e zemrës me një gotë qumësht

Sëmundja e zemrës është shkaku kryesor i vdekjes në Shtetet e Bashkuara, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) dhe nuk është gjithmonë e lehtë të zbulosh nëse

Sëmundjet që fshihen në pëllëmbën e dorës

Ndodh shpesh që të përjetojmë mpirje të duarve apo ndjesinë e shpimit me gjilpërë në gishta. Kjo ndjesi mund të jetë e përkohshme, si rezultat i lodhjes, por mund të paralajmërojë edhe

Si mund ta largoni peshën e tepërt në formë natyrale

Dhjamosja e mëlçisë është një problem shëndetësor që ka të bëjë me akumulimin e sasive të mëdha të triglicerideve të yndyrës në qelizat e këtij organi. Mëlçia është e rëndësis

Info Tjera