Shëndeti http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/11/familja.jpg

Kur të dy prindërit punojnë, fëmijët zhvillojnë më shpejt shkathtësitë dhe të foluritFëmijët e nënave të punësuara më shpejt avancojnë se fëmijët e nënave të cilët janë amvisa, është rezultat i hulumtimit të Universitetit të Oxfordit dhe Shkollës Londineze të Ekonomisë

Shkuarja e përditshme në çerdhe apo te gjyshja dhe gjyshi përmirëson aftësitë siç janë të folurit, interaksionin social apo shkathtësinë për t’u veshur vetë.

Shkencëtarët kanë verifikuar testet në katër zona zhvillimore, ndërsa fëmijët, prindërit e të cilëve janë të punësuar, kanë arritur deri në 10 për qind rezultate më të mira.

– Kjo do t’i qetësojë prindërit dhe t’i bindë që dërgimi i fëmijëve në kopsht nuk ndikon negativisht në zhvillimin e tyre, ka thënë Laurence Roope nga Oxfordi, njëra nga autorët e studimit.

Deri te këto përfundime është arritur sepse fëmijët e përfshirë në aktivitete stimuluese kur janë bashkë me fëmijë të tjerë përmirësojnë motoriken e tyre.

– Duket që lidhja ndërmjet prindërve dhe fëmijëve nuk është edhe aq qenësore, aq më parë nëse njëri prind është i lodhur, i pakënaqur apo nën stres – vijon Laurence Roope.

Në kushtet ideale prindërit punojnë dhe fitojnë mjaftueshëm, ka theksuar ajo, andaj fëmija mund marrë pjesë në një numër më të madh aktivitetesh të cilat ndikojnë pozitivisht në zhvillimin e tyre.

Ky hulumtim ia ka qetësuar ndërgjegjen shumicës së prindërve, të cilët nuk mund të qëndrojnë në shtëpi me fëmijët e tyre. 

Të fundit

Si të ulni nivelet e larta të yndyrnave në gjak

Trigliceridet janë një tip yndyre që gjendet në gjak. Ato i duhen trupit për energji. Por duhet të keni kujdes me nivelet e larta të tyre. Nëse nuk janë në nivelet e duhura, mund të shkakto

Pse duhet të hani një hudhër çdo mbrëmje para gjumit

Hudhra ka përfitime të jashtëzakonshme. Ajo është konsideruar si një pikë referimi kur bëhet fjalë për antibakterialë natyralë. Gjithashtu ka një përfitim tjetër të rëndësishëm dhe

Shtatë arsye pse është e mirë djersitja për shëndetin!

Pavarësisht nëse djersiteni në palestër ose thjesht sepse po ecni, kjo mund të nënkuptojë t’i jepni trupit tuaj një hov për shëndetin Këtu janë shtatë arsye që ekspertët i konsiderojn

Çfarë duhet të bëni nëse zgjoheni me dhimbje mesi

Të paktën 80 përqind e njerëzve e kanë provuar njëherë në jetë dhimbjen e mesit me të gjithë intensitetin e saj. Dhimbja e mesit dhe e shpinës është një shenjë paralajmëruese për ano

Ushqimet e shëndetshme luajnë një rol jetësor në luftimin e koronavirusit

Numri i rasteve të reja vazhdon të rritet në të gjithë botën dhe është thelbësore të përcaktohen mënyrat për të luftuar epideminë. Sistemi imunitar mbron strehuesin nga organizmat patog

Këto janë pesë arsyet pse duart e tua janë gjithmonë të ftohta

Te disa njerëz, ulja e temperaturave nuk është e vetmja gjë që i shkakton duart e ftohta, pasi ashtu gjatë gjithë vitit duart e tyre qëndrojnë. Duart gjithmonë të ftohta, vijnë si pasojë

Info Tjera