Shëndeti http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/coronavirus-covid-19-1-810x524-1.jpg

Plazma e ftohë mund të na shpëtojë nga COVID!Sars COV2 ka shkaktuar shumë probleme që kur u shfaq, por tashmë e gjithë bota është përfshirë nga kriza e shkaktuar prej tij.

Shumë studime tregojnë se virusi qëndron mbi sipërfaqe të ndryshme për orë të tëra.

Studimet e fundit tregojnë se në ajër virusi mbijeton pak orë, por në sipërfaqet prej kartoni dhe në plastikë mund të jetojë dhe disa ditë.

Shumë shkencëtarë ende janë në kërkim të antitrupi që mund ta zhduki këtë virus.

Dhe pas shumë kërkimesh duket se kjo zgjidhje është gjendur nga inxhinieri i universitetit të Kalifornisë, Zhitong Chen.

Sipas këtij shkencëtari plazma e ftohtë e sh ka të rr on virusin nëpër shumë sipërfaqe pa dë mtuar materialin e tyre.

Plazma është elementi i katërt pas gazit, masës së ngurtë dhe masës së lëngshme, që ndodhet në shtresat e larta të atmosferës, dhe formohet kur elektronet ndahen nga atomet.

Kjo i ngarkon atomet pozitivisht dhe bashkimi i tyre është më aktiv në shtresa të caktuara gazi.

Dhe plazma e ftohtë ndërhyn në strukturat sipërfaqësore dhe ADN pa dë mt uar membranën mbrojtëse njerëzore.

Kështu ekipi testoi efektin që kishte në sipërfaqe kartoni, plastikë, metal, të cilat ishin të kontaminuara me Sars-Cov2.

Nga eksperimentet u vu re se në secilin nga këto, virusi mund të jetonte vetëm 30 sekonda.

Shkencëtarët besojnë se kjo vjen nga ndërveprimi mes joneve të nitrogjenit dhe oksigjenit, që krijohen pasi plazma bie në kontakt me ajrin.

Të fundit

Lëngu i frutave po aq i pashëndetshëm sa pijet me sheqer?

Shumë organizata shëndetësore kanë lëshuar deklarata zyrtare duke inkurajuar njerëzit të zvogëlojnë marrjen e pijeve me sheqer dhe disa vende kanë arritur deri në zbatimin e një takse për

Vitamina që mbron zemrën

Infarkti i miokardit është një ndër shkaqet kryesore të vdekjeve në të gjithë botën dhe studiuesit po kërkojnë mundësi të reja trajtimi për të riparuar një miokard të dëmtuar. Fatkeq

Çaji i zi është një “thesar” i vërtetë

Në ditët e sotme, çaji i zi përbën një ndër preferencat kryesore të njerëzve. Megjithatë, ky çaj nuk është vlerësuar vetëm për shijen e mirë, por gjithashtu dhe për përfitimet e shu

5 ushqimet kryesore që nuk duhet të mungojnë asnjëherë në shtëpinë tuaj

Faktorët që ndikojnë në mirëqënien e popullatës janë të ndryshëm, përfshirë këtu aktiviteti fizik apo menaxhimi i stresit, megjithatë faktori kryesor mbetet mënyra se si ushqeheni dhe

Ushqimet që ju ndihmojnë kur keni probleme me lukthin

Bademat Bademet janë shumë të mirë e sidomos për tretje për shkak të sasisë së lartë të vajit që ka e neutralizon acidin në lukth. Hani një grusht badem dhe pas gjysmë ore s’do keni m

Çfarë pëson organizmi juaj nëse hani shpejtë?

Ngrënia me shpejtësi është e gabuar dhe rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës, diabetit dhe hemoragjisë cerebrale, shkruan “AgroWeb”. Ky është konkluzioni i një studimi të kryer në Jap

Info Tjera