Shëndeti http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/04/diabetik.jpg

Shenjat, të cilat tregojnë se jeni diabetikMe anë të kontrollimeve sistematike shëndetësore mund ta zbuloni diabetin me kohë dhe të filloni me terapi adekuate. Simptomat e diabetit shpesh nuk vërehen me kohë. Nëse nuk mjekohet, diabeti mund të ketë pasoja serioze për shëndet.

Simptomat e para të sëmundjes në fjalë janë urinimi i shpeshtuar, si dhe nevoja e rritur për ujë.

Rritja e ndjenjës së urisë është edhe një shenjë e diabetit, e cila shkaktohet nga ndryshimi i përqendrimit të sheqerit në gjak. Një shenjë tjetër e hershme e diabetit është edhe lodhja kronike, por edhe ndryshimet e shpejta në peshë (shtimi, apo humbja e shpejtë e peshës trupore).

Ndonjëherë, ndër simptomat e para të diabetit mund të jetë edhe çrregullimi i shikimit, pastaj tharja e lëkurës, apo dobësimi i qarkullimit. Lëkura më e errët në qafë, apo sqetulla, mund të jetë shenjë e rezistencës në insulinë, si dhe e nivelit të lartë të sheqerit në gjak.

Të fundit

Sa më shumë net pa gjumë, aq kujtesë të dobët do të keni

Gjumi nuk është një gjendje e pavetëdijshme, por më tepër se aq, një gjendje prehjeje mendore dhe trupore. Një zbulim i publikuar disa ditë më parë zbulon se mjafton një natë pa gjumë p

Nëse s’doni probleme me shëndetin, mos e mbani stresin brenda vetes

Rezultatet e këtij studimi sugjerojnë se mbajtja e stresit mund të jetë problematike për shëndetin. Nëse arrini t’i largoni menjëherë nga mendja ngjarjet stresuese, do t’i bëni mirë sh

Përfitimet shëndetësore nëse pini ujë sapo të zgjoheni

Sipas shkencëtarëve japonezë është e rëndësishme që në mëngjes me stomakun bosh duhet të konsumojmë 600 ml ujë. Uji do të pastrojë barkun tuaj, por edhe zvogëlon rrezikun e zhvillimit

Zvogëloni sëmundjet e zemrës me një gotë qumësht

Sëmundja e zemrës është shkaku kryesor i vdekjes në Shtetet e Bashkuara, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) dhe nuk është gjithmonë e lehtë të zbulosh nëse

Sëmundjet që fshihen në pëllëmbën e dorës

Ndodh shpesh që të përjetojmë mpirje të duarve apo ndjesinë e shpimit me gjilpërë në gishta. Kjo ndjesi mund të jetë e përkohshme, si rezultat i lodhjes, por mund të paralajmërojë edhe

Si mund ta largoni peshën e tepërt në formë natyrale

Dhjamosja e mëlçisë është një problem shëndetësor që ka të bëjë me akumulimin e sasive të mëdha të triglicerideve të yndyrës në qelizat e këtij organi. Mëlçia është e rëndësis

Info Tjera