Shëndeti http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/09/gjum.jpg

Si duhet ta mbajmë jastëkun kur flemëSi duhet ta mbajmë jastëkun kur flemë gjumë: pyetja që padyshim kërkon një përgjigje nga të gjithë.

Ekspertët shpjegojnë se kjo pyetje e gjen përgjigjen tek preferencat personale të gjithsecilit.

Por, studimet kanë treguar se jastëku duhet të jetë aq i lartë dhe aq i ulët, saqë koka dhe qafa duhet të jenë të mbështetura plotësisht në pozicionin e zgjedhur të gjumit.

Kështu, nëse një person që fle gjumë përmbys atëherë duhet ta mbajë jastëkun shumë të ulët, pasi edhe pse nuk siguron mbështetje për kokën dhe qafën, ky lloj pozicioni lejon që shpina dhe shtylla kurrizore të jenë më afër shtrirjes ideale.

Ndërsa personat që flenë anash apo me shpinë duhet të përdorin një jastëk më të lartë, pasi në të tilla pozicione sigurojnë mbështetje për kokën dhe qafën.

Të fundit

Lëngu i frutave po aq i pashëndetshëm sa pijet me sheqer?

Shumë organizata shëndetësore kanë lëshuar deklarata zyrtare duke inkurajuar njerëzit të zvogëlojnë marrjen e pijeve me sheqer dhe disa vende kanë arritur deri në zbatimin e një takse për

Vitamina që mbron zemrën

Infarkti i miokardit është një ndër shkaqet kryesore të vdekjeve në të gjithë botën dhe studiuesit po kërkojnë mundësi të reja trajtimi për të riparuar një miokard të dëmtuar. Fatkeq

Çaji i zi është një “thesar” i vërtetë

Në ditët e sotme, çaji i zi përbën një ndër preferencat kryesore të njerëzve. Megjithatë, ky çaj nuk është vlerësuar vetëm për shijen e mirë, por gjithashtu dhe për përfitimet e shu

5 ushqimet kryesore që nuk duhet të mungojnë asnjëherë në shtëpinë tuaj

Faktorët që ndikojnë në mirëqënien e popullatës janë të ndryshëm, përfshirë këtu aktiviteti fizik apo menaxhimi i stresit, megjithatë faktori kryesor mbetet mënyra se si ushqeheni dhe

Ushqimet që ju ndihmojnë kur keni probleme me lukthin

Bademat Bademet janë shumë të mirë e sidomos për tretje për shkak të sasisë së lartë të vajit që ka e neutralizon acidin në lukth. Hani një grusht badem dhe pas gjysmë ore s’do keni m

Çfarë pëson organizmi juaj nëse hani shpejtë?

Ngrënia me shpejtësi është e gabuar dhe rrit rrezikun e sëmundjeve të zemrës, diabetit dhe hemoragjisë cerebrale, shkruan “AgroWeb”. Ky është konkluzioni i një studimi të kryer në Jap

Info Tjera