Shëndeti http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/tensioni-e1551981121965.jpg

Si të rrisni tensionin e ulët të gjakut në mënyrë natyrale



Termi  mjekësor që përshkruan tensionin e ulët të gjakut është hypotension.

Niveli normal i tensionit të gjakut është 120/80 mmHg, megjithatë një nivel i shëndetshëm i tensionit është në varësi të moshës dhe shëndetit.

Hipotensioni nuk është domosdoshmërisht problem nëse personi është i shëndetshëm dhe nuk vuan nga simptoma të tjera.

Por kur niveli i tensionit është i ulët jashtë normales dhe shoqërohet me marramendje dhe të fikët, mund të tregojë probleme të fshehura shëndetësore që rrezikojnë zemrën.

Simptomat dhe shkaqet e që ndikojnë në tensionin e ulët të gjakut

Shkaqet e rënies së tensionit mund të jenë të ndryshme duke nisur nga ngritja e beftë deri tek shtatzania.

Por në disa raste, tensioni i ulët mund të shkaktohet edhe nga një problem i fshehur shëndetësor.

Këtu mund të përfshihen sëmundjet nervore.

Në një rast të tillë, nëse tensioni i ulët nuk trajtohet, atëherë truri dhe organet e tjera nuk do të marrin oksigjen të mjaftueshëm dhe organizmi do të pësojë një shok të mirëfilltë.

Simptomat e tensionit të ulët të gjakut janë:

Marramendja,
Të fikëti,
Dehidratimi,
Mungesa e përqendrimit,
Mjegullimi i shikimit,
Të përzierat,
Zbehja e lëkurës,
Depresioni dhe lodhja.

Ushqimet e nevojshme për uljen e tensionit të gjakut

Dehidratimi ulë volumin e gjakut dhe si rrjedhojë tensioni bie.

Për këtë arsye, ekspertët rekomandojnë të pini mjaftueshëm ujë.

Sipas tyre, ju duhet të konsumoni më shumë ushqime të pasura me vitaminë B12 siç janë vezët, qumështi, kosi, djathi, drithërat dhe mishi i lopës.

Mungesa e kësaj vitamine shkakton anemi dhe rrjedhimisht tension të ulët.

Shpargu, fasulet dhe mëlçia e viçit apo lopës janë ushqime të pasura me folat, ndikimi i të cilit në organizëm është i njëjtë me atë të vitaminës B12.

Kafeina është gjithashtu një zgjidhje e përkohshme sepse stimulon sistemin kardiovaskular.

Ekspertët paralajmërojnë shmangien e ushqimeve të pasura në karbohidrate të përpunuara.

Ato treten shpejt dhe ulin tensionin e gjakut.

Të fundit

Lulja që mund ta rrisim në shtëpi dhe ka vlera të pabesueshme medicinale

Kollë, bronkit, dhimbje të fytit, por edhe të stomakut i shëron mëllaga. Nëse keni lëkurë tepër të thatë për shkak të të ftohtit, sërish mëllaga mund t’i lehtësojë shenjat, sepse p

Pse duhet të hani kos në mëngjes?

Kosi është një nga ushqimet e bulmetit më të konsumuara nga shqiptarët. Ai nuk bëhet kurrë i mërzitshëm sepse mund të kombinohet në mënyra e shije të ndryshme. Kosi mund të hahet me të

Si të minimizohen pasojat për njerëzit që pinë duhan?

Pirja e duhanit vazhdon të jetë një nga faktorët kryesorë për shumë sëmundje e cila prek të gjitha organet në trupin e njeriut. Nuk është rastësi që sistemet shëndetësore janë të koo

Xhenxhefili, miku më i mirë i sistemit tretës të njeriut

Xhenxhefili është një nga miqtë më të mirë të sistemit tretës të njeriut. Mjafton një dozë e vogël me xhenxhefil përpara ushqyerjes dhe do të ndiheni shumë në formë. Këto përbërë

A mund të ndihmojë mbajtja e syzeve në mbrojtjen nga Covid-19?

Një studim i botuar së fundmi duke parë 276 pacientë në Spitalin Suizhou Zengdu në Suizhou, Kinë tregoi se ata që mbanin syze për më shumë se tetë orë në ditë ishin në rrezik dukshëm

Vitaminat më të rëndësishme kundër çdo sëmundje

Përballja me sëmundje të ndryshme që organizmi mund të zhvillojë është sigurisht shumë e vështirë dhe e mundimshme. Shkaqet se përse një njeri sëmuret janë nga më të ndryshmet, duke f

Info Tjera