Shëndeti http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/09/436255.jpg

Vitamina që mbron zemrënInfarkti i miokardit është një ndër shkaqet kryesore të vdekjeve në të gjithë botën dhe studiuesit po kërkojnë mundësi të reja trajtimi për të riparuar një miokard të dëmtuar.

Fatkeqësisht, pas një sulmi në zemër, nuk është e pazakontë që dëmtimi i përhershëm i indeve të miokardit të mbetet.

Hulumtimi paraklinik i botuar në Redox Biology thekson potencialin e trajtimit intensiv me α-TOH (vitaminë E) në pacientët me infarkt miokardi i cili në fund të fundit mund të çojë në një trajtim efektiv me kosto të ulët.

“Një nga antioksidantët dhe agjentët anti-inflamatorë më efektivë është vitamina E dhe derivatet e saj”, tha profesori Karlheinz Peter, zëvendës drejtor i Institutit Baker dhe autori kryesor i studimit.

“Regjimi i trajtimit pasqyron kushtet klinike në të cilat pacientët mund të marrin aplikimin e parë të vitaminës E në ambulancë ose pas mbërritjes në departamentin e urgjencës së spitalit” .

Hapi tjetër i studiuesve është të testojnë një formulë tashmë të aprovuar të vitaminës E në pacientët e pranuar në spital me një sulm në zemër, shpjegon profesor Peter.

“Qëllimi ynë është të tregojmë përmes skanimeve MRI se funksioni i zemrës ruhet me këtë metodë që mund të jetë një trajtim i lirë dhe efektiv për pacientët me sulm në zemër”, shpjegon profesori Peter.

Dozat e vitaminës E të përdorura në studim konsiderohen të sigurta nga Komiteti Shkencor për Ushqimin i Komisionit Evropian, që do të thotë se tashmë ofrohet një kornizë sigurie për zbatimin e metodës në provat klinike.

Të fundit

Përfitimet shëndetësore të çajit jeshil me limon

Çaji jeshil me lëng limoni është një pije qetësuese që mund ta shijoni në çdo kohë të ditës. Ky lëng është gjithashtu shumë ushqyes dhe hulumtimet kanë zbuluar se shoqërohet me një

Sa më shumë net pa gjumë, aq kujtesë të dobët do të keni

Gjumi nuk është një gjendje e pavetëdijshme, por më tepër se aq, një gjendje prehjeje mendore dhe trupore. Një zbulim i publikuar disa ditë më parë zbulon se mjafton një natë pa gjumë p

Nëse s’doni probleme me shëndetin, mos e mbani stresin brenda vetes

Rezultatet e këtij studimi sugjerojnë se mbajtja e stresit mund të jetë problematike për shëndetin. Nëse arrini t’i largoni menjëherë nga mendja ngjarjet stresuese, do t’i bëni mirë sh

Përfitimet shëndetësore nëse pini ujë sapo të zgjoheni

Sipas shkencëtarëve japonezë është e rëndësishme që në mëngjes me stomakun bosh duhet të konsumojmë 600 ml ujë. Uji do të pastrojë barkun tuaj, por edhe zvogëlon rrezikun e zhvillimit

Zvogëloni sëmundjet e zemrës me një gotë qumësht

Sëmundja e zemrës është shkaku kryesor i vdekjes në Shtetet e Bashkuara, sipas Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) dhe nuk është gjithmonë e lehtë të zbulosh nëse

Sëmundjet që fshihen në pëllëmbën e dorës

Ndodh shpesh që të përjetojmë mpirje të duarve apo ndjesinë e shpimit me gjilpërë në gishta. Kjo ndjesi mund të jetë e përkohshme, si rezultat i lodhjes, por mund të paralajmërojë edhe

Info Tjera