Shtëpia ime http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/640-0-5eeb2ba99bf98.jpg

Si ta përdorni klorin kundër Koronavirusit?Rreziqet kanë të bëjnë me toksicitetin dhe aftësinë gërryese. Pra, klori nuk duhet përzier kurrë me acide, amoniak ose ujë të oksigjenuar. Lexoni me kujdes etiketat e simboleve të rrezikut.

Si ta përdorim klorin?

Përveçse në lavatrice, në kohët e Covid- 19, klori ka shumë përdorime, madje përdoret edhe për të sprucuar maskën para se të dilet nga shtëpia, por më vonë mund të ndiheni keq nga ana shëndetësore pasi keni thithur avjujt e tij.

Rreziqet e klorit

Dezinfektantët dhe higjenizuesit janë shumë të dobishëm këto kohë, por nuk ka nevojë të ekzagjerohet, përndryshe mund të dëmtohet seriozisht shëndeti, sidomos në rastin e disa përzierjeve që mund të jenë fatale.

Kurrë mos e përzieni me acidet. Në këtë rast përftohet një klor i gazuar në formë avujsh, toksik për frymëmarrjen. Mos harroni q ë bëhet fjalë për një produkt me aftësi gërryese i cili mund të dëmtojë lëkurën, sytë, të provokojë dëmtim të ezofagut dhe stomakut nëse gëlltitet. Acidet mund të gjenden edhe në produktet antikalkare për banjën dhe kuzhinën: janë gërryese dhe toksike.

Kurrë mos e përzieni klorin me amoniak. Amoniaku përdoret 5-10% në solucione të lëngshme për të pastruar xhamat, furrat e sobës, por bëhet fjalë për një produkt abraziv dhe toksik. Përzierja e klorit me amoniakun prodhon kloraminën. Shumë irrituese dhe e rrezikshme.

Kurrë mos e përzieni klorin me ujë të oksigjenuar. Në këtë rast, më tepër se shëndetin, dëmtoni portofolin. Përzierja e ujit të oksigjenuar me klor prodhon oksigjen. Dhe nuk dezinfekton.
Rregulla përdorimi. Janë të thjeshta e të qarta. Siç e pamë më lart, është e kotë t’i përziesh disa produkte bashkë, pasi nuk janë efikase, përkundrazi rrisin toksicitetin. Është gjithmonë mirë të ajorsni dhomat ku përdoren dezinfektuesit dhe kurrë mos i lini ata të hapur nëpër shtëpi pasi mund t’i prekin fëmijët. Lexoni udhëzimet para përdorimit.

Të fundit

Një mënyrë jetese me gjumë të mirë

Ndërkohë që çrregullimet e ankthit janë jo natyrale, është e rëndësishme të kuptohet që ankthi në vetvete është një ndjenjë natyrale që nuk mund të kurohet. Ai është një miksim i

Arkitekti shqiptar, Përparim Rama mbrin majat!

Përparim Rama, është themeluesi i kompanisë së projektimit dhe ndërtimit, 4M GROUP, që përbëhet nga arkitektë, stilistë menaxherë dhe planifikues projektesh. Shumë rezidenca në Londër,

8 ngjyrat për ambient të mirë

Nëse do të lyeni shtëpinë, duhet të lexoni patjetër rreth ngjyrave më të përdorshme dhe ndikimin e tyre në gjendjen emocionale të njeriut. Nëse jeni duke bërë ndryshime në shtëpinë tu

Mënyrat për ta bërë banjon tuaj të vogël të duket më e madhe

Në aspektin e pamjeve katrore, një banjo e vogël është një banjo e vogël. Ju keni vendosur tashmë që ju nuk mund të zgjerohet, sepse kushton shumë ose për shkak se ju nuk dëshironi të vj

10 mënyra për ta mbajtur shtëpinë e freskët në verë

I nxehti gjithmonë bëhet i padurueshëm, sidomos kur shtëpia kthehet në një saun I nxehti gjithmonë bëhet i padurueshëm, sidomos kur shtëpia kthehet në një sauna? Kondicioneri nuk është i

Si të ngjyrosni mobiliet me 5 veprime

Me disa truqe, pak durim dhe ngjyrë vërtet shumë lehtë mund të zbukuroni mobiliet tuaja të vjetra. Ndiqni pesë veprime të thjeshta dhe jepni mobilieve tuaja jetë të re. 1. Gërryeni mobiliet

Info Tjera