Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/image-asset.jpeg

Biskota Amerikane



Përbërësit:

700 gr gjalp

750 gr sheqer kafe

6 kokrra vezë

20 gr sodë buke

Pak vanilje

1250 gr miell

150 gr kakao

60 gr mjaltë

120 gr vaji

350 gr çokollatë e bardhë

350 gr çokollatë e zezë

Përgatitja:

Në mikser vendosim gjalpin dhe sheqerin kafe dhe i rrahim derisa masa të bashkohet.

Më pas shtojmë vezët, dhe pastaj mjaltin.

Miellin, kakaon, sodën, vaniljen dhe çokollatat i bashkojmë bashkë në një enë dhe i përziejmë në mikser dhe i lëmë derisa të bashkohen të dy masat.

Pastaj i presim me formën e lugës që e përdorim për akullore.

Pjekja:

180 Gradë për 10-12 minuta.

Të fundit

Pulë e pjekur

Përbërësit: 1 Pulë e ngrirë (1kg) 100gr Gjalpë 2 Lugë çaji kripë 6 Tufa erëza të ndryshme 1 Lugë çaji piper i zi 1 Lugë gjelle mëlmesa perimesh 1 Hudhër 2 Kupa prasë e grirë 2 Kupa s

Supë me patate dhe presh

Përbërësit: 4 copë presh 2 Patate 1 Supë e gatshme perimesh 2 lugë vaj 2 thelpinjë hudhër 2 thelpinjë hudhër 1 kupë ajkë (schmand) Kripë dhe piper i zi Përgatitja: Zieni supën e perimev

Supë me karotë

Përbërësit: 400 gr Karrota 1 Qepë 1 thelb Hudhër 1 lugë çaji Xhenxhefil i bluar 3 lugë gjelle Gjalpë 200 ml Ajkë për gatim Përgatitja: Në gjalpë fërgoni qepën dhe hudhrën e grirë im

Karkaleca me salcë qumështi

Përbërësit: karkaleca sipas sasisë që dëshironi; 1 thelb hudhre; 1 lugë filadeldia; 1/2 gotë qumësht; kripë. Përgatitja: Në një tigan me zjarr të ngadaltë skuqim thelbin e hudhrës të

Makarona me mish tuna

Përbërësit e nevojshëm për katër persona:▪ 350 g makarona sipas dëshirës,▪ 160 g mish toni nga konserva,▪ 1 thelb hudhre. Përgatitja:Kullojeni mirë mishin e tonit nga va

Tortë e ëmbël me kunguj, karota, arra dhe rrush të thatë

Përbërësit: 1-2 karrota1-2 kunguj2 lgj rrush të thatë2-3 lgj arra1 lç kanellë½ lç karafil250 gr kos të kulluar4 kokrra vezë4 lgj miell misri të holle2 filxhanë çaji miell1 bustinë pluhu

Info Tjera