Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/10/herb-couscous-stuffed-tomatoes-83346-1-scaled.jpeg

Domate të mbushura



Përbërësit

6 copa bukë tosti me gjalpë

2 Thelpinjë hudhre

30gr Gjalpë e ëmbël

Piper

10 Domate

250gr Dajth Mozzarella

8 bishta (copë) barishtesh të llojllojshme

Përgaditja

Preni gjalpën në kube të vogla, qëroni dhe grini hudhrë dhe përzieni me gjalpë.

Vendosni gjalpën në tigan dhe fërgoni bukën e prerë në kubëza, në gjalpë.

Shtoni hudhrën dhe fërgoni lehtë edhe për pak kohë.

Shtoni kripë dhe piper.

Më pas i vendosni tostët në letër kuzhine (që të thahen nga yndyra)

Pastroni domatet dhe preni vetëm pjesën e sipërme (kapakun).

Heqni brendinë e domateve me lugë dhe shtoni brenda kripë dhe piper.

Preni djathin Mozzarella në copa të vogla.

Preni edhe barishtet në rrathë.

Përzieni të dyjat me kubet e bukës së tostit dhe mbushni domatet.

Rrotulloni në skarë domatet për rreth 10 minuta deri sa të zbutën dhe të shkrihet djathi.

Të fundit

Rolle me salsiçe

Përbërësit 1 pako salsiçe pule 1 pako brum për kroasan Mustardë Përgatitja Preni salsiçet në rrathë 1-1.5cm. Brumin e gatshëm të shkrirë e preni në pjesë të holla 1-1.5cm dhe të gjata

Receta e Cekes: Kek me rrush të thatë

PËRBËRËSIT: 20 gr maja, 1 dcl qumësht, 200 gr gjalpë, 150 gr sheqer, 8 vezë, 280 gr miell, lëvore limoni, 100 gr rrush të tharë. Gjalpi i zbutur tundet me sheqer. Shtohen 8 të verdhat e vez

Sallatë me fruta dimërore

Përbërësit PERSONA 500 ml krem ëmbëlsirash 2 lugë çaji vanille 2 banane 2 mollë 4 mandarina 2 portokalle 3 kivi 100 gr rrush 1/2 shegë Mjaltë ose Kanellë Përgatitja Në një tas hidhni kre

Receta e Cekës – Fileta salmoni në folie

PËRBËRËSIT: 1 kg salmon, 2 lugë gjalpë ose margarinë, 1 limon, pak kripë, majdanoz, disa kokrra ulliri, vaj, 2-3 thelpinj hudhre, sallatë të përzier patatesh. Filetat e peshkut ndahen në 2

Supë domatesh

Përbërësit 1 ½ kg domate 4 lugë gjelle gjalpë 3 thelpinjë hudhër, e grirë 2 filxhana supë pule ¼ filxhan borzilok i copëtuar i freskët 1/3 filxhan filxhan krem kuzhine Kripë dhe piper i

Mish pule me spinaq

Përbërësit 3 copa   gjoks pule 250gr     spinaq (i ngrirë, i copëtuar, i përgatitur sipas udhëzimeve në pako) 200gr     djath feta 300gr 

Info Tjera