Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/RICETTA-TORTA-VINO-E-CIOCCOLATO.jpg

Ëmbëlsirë me verë të kuqe



Përbërësit:
200 gr gjalpë
300 gr sheqer
70 gr kakao
100 ml verë e kuqe
150 gr miell
1 bustinë me fryrës për ëmbëlsira
4 vezë
Pak kripë
Një grusht lajthia të pjekura dhe të grira (do i hidhen sipër ëmbëlsirës kur ajo të jetë pjekur)

Përgatitja:
Në një tenxhere do të hedhim: gjalpin, sheqerin, verën dhe kakaon dhe do ta vëmë në zjarr të ulet.

Do të vazhdojmë ta përziejmë vazhdimisht deri sa gjalpi të jetë tretur dhe të jenë përzier mirë të gjithë perversit.

E heqim nga zjarri dhe e lëmë mënjanë.

Të jep përshtypjen e një kremi me çokollatë.

Në një tas do të përziejmë mirë me rrahëse vezësh (jo mikser) miellin, vezët dhe kripën.

Pasi të jenë përzier perversit që kemi hedhur, te ky brumë do të shtojmë me ngadalë dhe duke përzier vazhdimisht kremin me çokollatë, duke lënë pak krem tek tenxherja (do e përdorim si krem pasi të jetë pjekur torta).

E hedhim brumin në tavë, të cilën e kemi lyer më parë me gjalpë dhe pak miell.

E vëmë të piqet në furrë me 180 gradë Celsius për 32-40 min.

Për të verifikuar që ëmbëlsira është pjekur, bëni provën me kruajtëse dhembesh.

N.q.s ajo del e thatë do të thotë që ëmbëlsira është pjekur.

Hidhini sipër kremin me çokollatë që kishim lënë mënjanë dhe spërkateni me lajthitë e pjekura.

Të fundit

Karkaleca me salcë qumështi

Përbërësit: karkaleca sipas sasisë që dëshironi; 1 thelb hudhre; 1 lugë filadeldia; 1/2 gotë qumësht; kripë. Përgatitja: Në një tigan me zjarr të ngadaltë skuqim thelbin e hudhrës të

Makarona me mish tuna

Përbërësit e nevojshëm për katër persona:▪ 350 g makarona sipas dëshirës,▪ 160 g mish toni nga konserva,▪ 1 thelb hudhre. Përgatitja:Kullojeni mirë mishin e tonit nga va

Tortë e ëmbël me kunguj, karota, arra dhe rrush të thatë

Përbërësit: 1-2 karrota1-2 kunguj2 lgj rrush të thatë2-3 lgj arra1 lç kanellë½ lç karafil250 gr kos të kulluar4 kokrra vezë4 lgj miell misri të holle2 filxhanë çaji miell1 bustinë pluhu

Patate të ëmbla të skuqura

Përbërësit: 1 patate e ëmbël e mesme, e prerë në feta 1 lugë vaj 1/4 lugë kripë 1/4 lugë piper i zi 1 lugë rozmarinë të freskët të copëtuar (opsionale) Përgatitja: Në një tas të m

Peshk në furrë

Përbërësit: 2 peshq të më dhenj të tipit qefull,levrek 1/2 limoni I grirë në fije të holla 2 fije të gjata majdanoz 1 domate e grirë ne kubikë të vegjël 2 thelpinj hudhë Kripë dhe pipe

Supë e ftohtë me panxhar

Koha e përgatitjes është vetëm 10 minuta. Përbërësit për katër persona: 600 gram panxhar i kuq i zier me pare 1 litër kefir që mund ta zëvendësoni me kos të bardhë pak të thartë dhe t

Info Tjera