Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/02/40f467ff929d2a28d5e872319698ef83.jpg

Gurabija me shërbet



Përbërësit për 40 gurabija:

500 gramë gjalpë të tretur

600 gramë sheqer pudër

1100 gramë miell

1 lugë çaji vanilje

Për përgatitjen e sherbetit

3 gota sheqer

4 gota ujë

Përgatitja

Hedhim sheqerin mbi sipërfaqen e punimit të brumit

Në mes të sheqerit vendosim gjalpin dhe anash miellin.

Shtojmë vaniljen dhe i përziejmë.

Në fillim përziejmë gjalpin me sheqerin pastaj shtojmë miell deri sa ta përfundojmë të gjithë.

Brumin e presim në forma sipas dëshirës siç mund të jetë gjysmë hënë ose rrumbullake.

Gurabijet vendosini në një tepsi dhe piqini në furrë në temperaturë rreth 150 C.

Pasi të jenë pjekur dhe ftohur, gurabijeve u hidhet sipër sherbet i përgatitur, i cili duhet të jetë i ngrohtë .

Për t’i bërë edhe më të shijshme dhe të veçanta gjatë përgatitjes, brumit mund t’i shtoni 100 gr kakao apo kafe të bluar.

Të fundit

Supë me krahë pule

Përbërësit: 200-300 gr krahë pule 2 dcl salcë domatesh 1 vezë 1 lugë ajkë 1 karotë majdanoz Krahët e pastruar zihen në 1. 5 lit ujë me karotë të kaluar në rende, kripë, vegetë. Përga

Niseni mëngjesin me smoothie me tranguj

Smoothie të gjelbra janë ushqime të plota, të pasura me fibra. Janë më të shijshme se sa duken, pasi në shije dominojnë frutat, ndërsa produktet e tjera të gjelbra balancojnë ëmbëlsinë

Çfarë duhet të ketë në sofër për Bajram?

A i keni provuar disa nga këto ushqime? Nëse jo, shkoni shpejt te fqinjët, urojani njëri-tjetrit Bajramin dhe kënaquni me këto shije të mrekullueshme Fitër-Bajrami është festa e madhe islame

Akullore me dy përbërës dhe pa sheqer

Akullore pa sheqer në 1 minutë!. A ju duket e pamundur? E megjithatë është e mundur!. E vetmja gjë që ju nevojitet janë banane dhe kakao. Kjo është një recetë shumë e lehtë, për sa koh

Kungulleshka me domate

Përbërësit për 4 persona: 8 kungullehska 300 gr domate 1 degë selino 20 gr pinoli 2 thelpinj hudhër 4 lugë gjelle vaj ulliri 1 tufë borzilok Kripë, piper sipas dëshirës Përgatitja: Presim

Kek me gliko portokalli – Receta plot shije

Kek me sherbet mund të keni provuar, madje edhe me lëng apo lëkurë portokalli. Dhe sigurisht që shija e tyre është perfekte, por sot iu sjellim një recetë pak më të veçantë. Keku me gliko

Info Tjera