Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/02/40f467ff929d2a28d5e872319698ef83.jpg

Gurabija me shërbet



Përbërësit për 40 gurabija:

500 gramë gjalpë të tretur

600 gramë sheqer pudër

1100 gramë miell

1 lugë çaji vanilje

Për përgatitjen e sherbetit

3 gota sheqer

4 gota ujë

Përgatitja

Hedhim sheqerin mbi sipërfaqen e punimit të brumit

Në mes të sheqerit vendosim gjalpin dhe anash miellin.

Shtojmë vaniljen dhe i përziejmë.

Në fillim përziejmë gjalpin me sheqerin pastaj shtojmë miell deri sa ta përfundojmë të gjithë.

Brumin e presim në forma sipas dëshirës siç mund të jetë gjysmë hënë ose rrumbullake.

Gurabijet vendosini në një tepsi dhe piqini në furrë në temperaturë rreth 150 C.

Pasi të jenë pjekur dhe ftohur, gurabijeve u hidhet sipër sherbet i përgatitur, i cili duhet të jetë i ngrohtë .

Për t’i bërë edhe më të shijshme dhe të veçanta gjatë përgatitjes, brumit mund t’i shtoni 100 gr kakao apo kafe të bluar.

Të fundit

Tortë pa miell

Përbërësit: 100 gr djathë kremoz i ëmbël 120 gr çokollatë e bardhë 3 vezë Përgatitja: Ndezim furrën në 170 gradë. Marrim vezët në temperaturën e ambientit dhe ndajmë të verdhat nga

Oriz me lulelakër

Përbërësit: 1 Kokë lulelakër 1 – 2 lugë vaj ulliri Kripë dhe piper i zi i sapo bluar, për shije Përgatitja: Priteni lulelakrën në lule. Pritini përafërsisht pjesën e butë të kër

Makarona me mish viçi

Përbërësit: 4 racione mish viçi 500 gr makarona elb 4 lgj vaj ulliri 1 kokërr qepë 2 thelpinj hudhër 1 karotë 3-4 domate, 1 lk sheqer 1 koncentrat pule 1 gotë verë të bardhë Kripë, piper

Receta e Cekës: Roladë franceze

PËRBËRËSIT: • 500 gr mish të bluar, • 3 lugë galetë, • mëlmesa sipas dëshirës, • kripë, • 5 vezë, • 150 gr proshutë, • 3 lugë ajkë. Në masën e mishit shtohen galeta, 1 ve

Ëmbëlsira me Oreo

Përbërësit 10 Biskota Oreo 2 lugë gjelle gjalpë e shkrirë 230gr djath krem 2 lugë gjelle krem i trashë për ëmbëlsira 1 Ve 1/4 filxhan sheqer 2 lugë çaji sheqer vanilje 1 filxhan qershi t

Toptha djathi

Përbërësit 100gr djathë kaçkavall 1 kupë misër i konservuar në kanaqe 1 kupë miell 1/2 kupë qumësht Gjethe majdanozi Prezle (thërrime buke) Vaj Kripë Përgatitja Fillimisht merrni misrin

Info Tjera