Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/fresh-margarita-cocktail-recipe-759317-step-05-dae71772c4304cf7911489a1c7d219ab-scaled.jpg

Kokteji i famshëm Margarita



Margarita, një pije e ikonave të modës.

Një pije klasike e cila gjithmonë do të preferohet nga shumica, kjo pije është në maja të koktejeve më të shitura nëpër botë.

Zotëroni mënyrën e përgatitjes së këti kokteji, që të gjithë të kenë dëshirë të jenë pjesë e ahengjeve që organizoni.

Kjo recetë është mënyra klasike e përgatitjes, llojet të tjera kërkojnë më shumë përbërës.

Përbërësit

  • 1 shot tekila
  • 1 shot triple sec (lloj i pijës alkoolike)
  • 1 shot lëng limon të athët (Lime)
  • 1 shot lëng limon të athët (Lime)
  • Pak kripë ose sheqer
  • Akull
  • Copëz limon të athët (Lime) për zbukurim

Përgatitja

E merrni një gotë për Martini dhe lyeni rrethin e gotës me ujë dhe fusni atë në sheqer ose kripë.

Zbrazeni tekilën, lëngun e Limonit të athët (Lime juice) dhe Triple sec në një përzierse për kokteje apo diçka të ngjashme në mungesë.

Shtoni edhe akujt në të dhe vazhdoni ta tundni.

Në fund zbrazeni përzierjen në gotë.

Tani koktej është gati, vetëm ju mbetet ta shijoni.

Të fundit

Pizza me mish

Përbërësit për 4 persona 1kg Mish të grirë 2 Feta bukë 1 Qepë 1 Thelb hudhër 200gr Djath 1 Kungull të njomë 1 Vezë 200ml Keçap 1 Specë të verdhë 4 Domate 125gr Djath mozzarella 125gr K

Pasta Alfredo

Përbërësit: 500 gr Pasta Fettuccine apo Tagliatelle 6 lugë gjelle Gjalpë 1 thelb Hudhër (e grirë) 1/2 gote Krem kuzhine (ajkë) 1/4 lugë çaji Kripë 1/4 filxhan Djathë parmixhan i copëtuar

Domate të mbushura

Përbërësit 6 copa bukë tosti me gjalpë 2 Thelpinjë hudhre 30gr Gjalpë e ëmbël Piper 10 Domate 250gr Dajth Mozzarella 8 bishta (copë) barishtesh të llojllojshme Përgaditja Preni gjalpën n

Pulë e pjekur

Përbërësit: 1 Pulë e ngrirë (1kg) 100gr Gjalpë 2 Lugë çaji kripë 6 Tufa erëza të ndryshme 1 Lugë çaji piper i zi 1 Lugë gjelle mëlmesa perimesh 1 Hudhër 2 Kupa prasë e grirë 2 Kupa s

Supë me patate dhe presh

Përbërësit: 4 copë presh 2 Patate 1 Supë e gatshme perimesh 2 lugë vaj 2 thelpinjë hudhër 2 thelpinjë hudhër 1 kupë ajkë (schmand) Kripë dhe piper i zi Përgatitja: Zieni supën e perimev

Supë me karotë

Përbërësit: 400 gr Karrota 1 Qepë 1 thelb Hudhër 1 lugë çaji Xhenxhefil i bluar 3 lugë gjelle Gjalpë 200 ml Ajkë për gatim Përgatitja: Në gjalpë fërgoni qepën dhe hudhrën e grirë im

Info Tjera