Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/big_qysh_me_pergadite_krofne1497519614.jpg

Krofne të shpejta



Përbërësit
500 ml qumësht i vakët
Pak tharm buke
4 vezë
3 lugë buke sheqer
1 lugë buke Krip
1 kg miell
4 dl vaj për fërgim

Përgatitja
Përziejmë tharmin me pak qumësht të vakët dhe i hedhim pak sheqer e pak kripë nga masa që përmendem më lart.

E lejmë 10 min deri sa të vie.

Pastaj aty qesim edhe kripen dhe sheqerin tjetër dhe 4 t`kuqtë e vezëve.

I perziejmë me dorë gradualisht duke e shtu miellin dhe duke i shtu të bardhat e vezëve një nga një.

I perziejmë ashtu deri sa të formohet një brum, i cili nuk të ngjitet për duar.

Pastaj brumin e qesim në një enë dhe e mbulojmë e lëmë deri sa të vie.

Kur të vie brumi e përziejmë me duar te lagura në ujë.

Përsëri e lëmë të vie dhe kështu 2 apo 3 herë e përsërisim këtë procedurë.

Në fund e qesim mbi tavolinë i qesim pak miell dhe e tëhollojmë me tëhollues.

Me gotë uji nxjerrim forma të rrumbullakta dhe i lëmë te mbuluara ashtu për gjysëm ore.

Ngrohim vajin dhe krofnet fillimsht i rrotullojmë(ana që ka qenë përmbi e qesim ne vaj më së pari) dhe i qesim të fërgohen.

Përmbi iu qesim sheqer pluhur, apo i mbushim me marmeladë ose eurokrem.

Të fundit

Rolle me salsiçe

Përbërësit 1 pako salsiçe pule 1 pako brum për kroasan Mustardë Përgatitja Preni salsiçet në rrathë 1-1.5cm. Brumin e gatshëm të shkrirë e preni në pjesë të holla 1-1.5cm dhe të gjata

Receta e Cekes: Kek me rrush të thatë

PËRBËRËSIT: 20 gr maja, 1 dcl qumësht, 200 gr gjalpë, 150 gr sheqer, 8 vezë, 280 gr miell, lëvore limoni, 100 gr rrush të tharë. Gjalpi i zbutur tundet me sheqer. Shtohen 8 të verdhat e vez

Sallatë me fruta dimërore

Përbërësit PERSONA 500 ml krem ëmbëlsirash 2 lugë çaji vanille 2 banane 2 mollë 4 mandarina 2 portokalle 3 kivi 100 gr rrush 1/2 shegë Mjaltë ose Kanellë Përgatitja Në një tas hidhni kre

Receta e Cekës – Fileta salmoni në folie

PËRBËRËSIT: 1 kg salmon, 2 lugë gjalpë ose margarinë, 1 limon, pak kripë, majdanoz, disa kokrra ulliri, vaj, 2-3 thelpinj hudhre, sallatë të përzier patatesh. Filetat e peshkut ndahen në 2

Supë domatesh

Përbërësit 1 ½ kg domate 4 lugë gjelle gjalpë 3 thelpinjë hudhër, e grirë 2 filxhana supë pule ¼ filxhan borzilok i copëtuar i freskët 1/3 filxhan filxhan krem kuzhine Kripë dhe piper i

Mish pule me spinaq

Përbërësit 3 copa   gjoks pule 250gr     spinaq (i ngrirë, i copëtuar, i përgatitur sipas udhëzimeve në pako) 200gr     djath feta 300gr 

Info Tjera