Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/01/1371593374965.jpeg

Makarona me mish viçi



Përbërësit:

4 racione mish viçi

500 gr makarona elb

4 lgj vaj ulliri

1 kokërr qepë

2 thelpinj hudhër

1 karotë

3-4 domate, 1 lk sheqer

1 koncentrat pule

1 gotë verë të bardhë

Kripë, piper

100 gr djathë të verdhë

Përgatitja:

Në një tenxhere me 3 lugë vaj ulliri kaurdisim mishin e qingjit të spërkatur me kripë.

E kaurdisim nga të gjitha anët dhe më pas e shuajmë me verë të bardhë.

Sapo alkooli i verës të avullojë shtojmë një qepë të grirë imët, karrotën të prerë në kubikë të vegjël dhe domaten të grirë në rende.

I trazojmë mirë përbërësit i rregullojmë me pak sheqer, kripë dhe piper dhe më pas shtojmë buljon me koncentrat pule.

Ulim temperaturën e sobës dhe e lemë gatimin të ziejë për rreth 40 minuta në temperaturë të ulët.

Të fundit

Supë me krahë pule

Përbërësit: 200-300 gr krahë pule 2 dcl salcë domatesh 1 vezë 1 lugë ajkë 1 karotë majdanoz Krahët e pastruar zihen në 1. 5 lit ujë me karotë të kaluar në rende, kripë, vegetë. Përga

Niseni mëngjesin me smoothie me tranguj

Smoothie të gjelbra janë ushqime të plota, të pasura me fibra. Janë më të shijshme se sa duken, pasi në shije dominojnë frutat, ndërsa produktet e tjera të gjelbra balancojnë ëmbëlsinë

Çfarë duhet të ketë në sofër për Bajram?

A i keni provuar disa nga këto ushqime? Nëse jo, shkoni shpejt te fqinjët, urojani njëri-tjetrit Bajramin dhe kënaquni me këto shije të mrekullueshme Fitër-Bajrami është festa e madhe islame

Akullore me dy përbërës dhe pa sheqer

Akullore pa sheqer në 1 minutë!. A ju duket e pamundur? E megjithatë është e mundur!. E vetmja gjë që ju nevojitet janë banane dhe kakao. Kjo është një recetë shumë e lehtë, për sa koh

Kungulleshka me domate

Përbërësit për 4 persona: 8 kungullehska 300 gr domate 1 degë selino 20 gr pinoli 2 thelpinj hudhër 4 lugë gjelle vaj ulliri 1 tufë borzilok Kripë, piper sipas dëshirës Përgatitja: Presim

Kek me gliko portokalli – Receta plot shije

Kek me sherbet mund të keni provuar, madje edhe me lëng apo lëkurë portokalli. Dhe sigurisht që shija e tyre është perfekte, por sot iu sjellim një recetë pak më të veçantë. Keku me gliko

Info Tjera