Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/10/Alfredo-Pasta-Bacon-tasteandtellblog.com-1.jpg

Pasta Alfredo



Përbërësit:

500 gr Pasta Fettuccine apo Tagliatelle

6 lugë gjelle Gjalpë

1 thelb Hudhër (e grirë)

1/2 gote Krem kuzhine (ajkë)

1/4 lugë çaji Kripë

1/4 filxhan Djathë parmixhan i copëtuar

1/4 lugë çaji Piper

2 lugë gjelle Majdanoz italian (Opsionale)

Përgatitja:

Në një tenxhere të madhe, ngrohni ujin në nxehtësi të lartë derisa të ziejë.

Shtoni kripë në ujë.

Pasi të jetë zier, shtoni pastat dhe gatuani sipas udhëzimeve të paketës.

Në një tigan, ngrohni gjalpin mbi nxehtësi mesatare.

Shtoni hudhër të grirë dhe gatuajeni për 1 deri në 2 minuta pastaj shtoni kremin e kuzhines (ajkën).

Lëreni kremin të ulet dhe gatuajeni për 5 deri në 8 minuta.

Shtoni gjysmën e djathit parmixhan dhe mbajeni nxehtësinë, përzijeni derisa djathi të shkrihet.

Kurseni pak ujë të pastave.

Uji i pastave është plot aromë dhe mund të përdoret për të holluar salcën.

Hidhni salcën alfredo në pasta dhe shtoni gjysmën e djathit parmixhan.

Pasi të jetë gati, shtoni pak ujë të pastave nëse duhet që salca të hollohet pak dhe shtoni djathin e mbetur.

Kur e servoni shtoni majdanozin sipër.

Të fundit

Rolle me salsiçe

Përbërësit 1 pako salsiçe pule 1 pako brum për kroasan Mustardë Përgatitja Preni salsiçet në rrathë 1-1.5cm. Brumin e gatshëm të shkrirë e preni në pjesë të holla 1-1.5cm dhe të gjata

Receta e Cekes: Kek me rrush të thatë

PËRBËRËSIT: 20 gr maja, 1 dcl qumësht, 200 gr gjalpë, 150 gr sheqer, 8 vezë, 280 gr miell, lëvore limoni, 100 gr rrush të tharë. Gjalpi i zbutur tundet me sheqer. Shtohen 8 të verdhat e vez

Sallatë me fruta dimërore

Përbërësit PERSONA 500 ml krem ëmbëlsirash 2 lugë çaji vanille 2 banane 2 mollë 4 mandarina 2 portokalle 3 kivi 100 gr rrush 1/2 shegë Mjaltë ose Kanellë Përgatitja Në një tas hidhni kre

Receta e Cekës – Fileta salmoni në folie

PËRBËRËSIT: 1 kg salmon, 2 lugë gjalpë ose margarinë, 1 limon, pak kripë, majdanoz, disa kokrra ulliri, vaj, 2-3 thelpinj hudhre, sallatë të përzier patatesh. Filetat e peshkut ndahen në 2

Supë domatesh

Përbërësit 1 ½ kg domate 4 lugë gjelle gjalpë 3 thelpinjë hudhër, e grirë 2 filxhana supë pule ¼ filxhan borzilok i copëtuar i freskët 1/3 filxhan filxhan krem kuzhine Kripë dhe piper i

Mish pule me spinaq

Përbërësit 3 copa   gjoks pule 250gr     spinaq (i ngrirë, i copëtuar, i përgatitur sipas udhëzimeve në pako) 200gr     djath feta 300gr 

Info Tjera