Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/07/Easy-Potato-Salad-Recipe-2-1200.jpg

Patate të pjekura me vezë



Përbërësit:
4 patate
2 qepë
2 gota ujë
2 decilitra vaj
Erëza të thata
Kripë dhe piper i zi

Përgatitja:
Në një enë rezistuese ndaj zjarrit vendosni qepën e grirë, pastaj shtoni pataten e prerë në feta, erëzat dhe vajin, dhe që të gjitha përzieni me dorë

Pastaj derdhini ujë dhe futeni në furrë shporeti në 250 gradë celsius që të piqet

Tundni shtesën nga vezët, vaji, erëzat dhe mielli dhe që të gjitha qitni sipër patateve

Futeni sërish në furrë që të pjekët.

Në patatet e pjekura të nxehta mund të qitni edhe pak kaçkavall të grirë në rende

Të fundit

Pizza me mish

Përbërësit për 4 persona 1kg Mish të grirë 2 Feta bukë 1 Qepë 1 Thelb hudhër 200gr Djath 1 Kungull të njomë 1 Vezë 200ml Keçap 1 Specë të verdhë 4 Domate 125gr Djath mozzarella 125gr K

Pasta Alfredo

Përbërësit: 500 gr Pasta Fettuccine apo Tagliatelle 6 lugë gjelle Gjalpë 1 thelb Hudhër (e grirë) 1/2 gote Krem kuzhine (ajkë) 1/4 lugë çaji Kripë 1/4 filxhan Djathë parmixhan i copëtuar

Domate të mbushura

Përbërësit 6 copa bukë tosti me gjalpë 2 Thelpinjë hudhre 30gr Gjalpë e ëmbël Piper 10 Domate 250gr Dajth Mozzarella 8 bishta (copë) barishtesh të llojllojshme Përgaditja Preni gjalpën n

Pulë e pjekur

Përbërësit: 1 Pulë e ngrirë (1kg) 100gr Gjalpë 2 Lugë çaji kripë 6 Tufa erëza të ndryshme 1 Lugë çaji piper i zi 1 Lugë gjelle mëlmesa perimesh 1 Hudhër 2 Kupa prasë e grirë 2 Kupa s

Supë me patate dhe presh

Përbërësit: 4 copë presh 2 Patate 1 Supë e gatshme perimesh 2 lugë vaj 2 thelpinjë hudhër 2 thelpinjë hudhër 1 kupë ajkë (schmand) Kripë dhe piper i zi Përgatitja: Zieni supën e perimev

Supë me karotë

Përbërësit: 400 gr Karrota 1 Qepë 1 thelb Hudhër 1 lugë çaji Xhenxhefil i bluar 3 lugë gjelle Gjalpë 200 ml Ajkë për gatim Përgatitja: Në gjalpë fërgoni qepën dhe hudhrën e grirë im

Info Tjera