Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/09/peshk.jpg

Peshk në furrë



Përbërësit:

2 peshq të më dhenj të tipit qefull,levrek

1/2 limoni I grirë në fije të holla

2 fije të gjata majdanoz

1 domate e grirë ne kubikë të vegjël

2 thelpinj hudhë

Kripë dhe piper të zi

Vaj ulliri dhe ½ gotë vere të bardhë

Përgatitja:

Në një tavë shtrojmë një letër alumini duke llogaritur madhësi aq sa na mjafton për të mbështjellë peshkun në formë karameleje.

Shtrojmë peshkun e parë, i kripim barkun dhe i hedhim pakez piper të zi.

Mbi siperfaqen e peshkut me një thike me majë bejmë disa prerje pak larg njera tjetrës ku do të futim copezat e prera të hudhrave.

Hapim përsëri barkun, futim brenda gjethen e majdanozit të shtrirë tej e tej, copëzat e domateve (1/2 per secilin) e shtrijmë peshkun mire në qëndër të letrës, ngremë bordet dhe e sperkasim me kujdes me vaj ulliri dhe pak verë të bardhë.

Vendosim sipër 2 fetat e prera hollë të limonit dhe nëse duam pak majdanoz të grirë hollë.

Mbyllim letrën e aluminit në formë karameleje.

Po keshtu veprojmë dhe me peshkun tjetër.

Kur të jenë gati të dy, i vemë të mbështjellë në tavë që të piqen.

Koha e pjekjes është 20′ në një furrë me temp. 200° të ngrohur më përpara.

Të fundit

Karkaleca me salcë qumështi

Përbërësit: karkaleca sipas sasisë që dëshironi; 1 thelb hudhre; 1 lugë filadeldia; 1/2 gotë qumësht; kripë. Përgatitja: Në një tigan me zjarr të ngadaltë skuqim thelbin e hudhrës të

Makarona me mish tuna

Përbërësit e nevojshëm për katër persona:▪ 350 g makarona sipas dëshirës,▪ 160 g mish toni nga konserva,▪ 1 thelb hudhre. Përgatitja:Kullojeni mirë mishin e tonit nga va

Tortë e ëmbël me kunguj, karota, arra dhe rrush të thatë

Përbërësit: 1-2 karrota1-2 kunguj2 lgj rrush të thatë2-3 lgj arra1 lç kanellë½ lç karafil250 gr kos të kulluar4 kokrra vezë4 lgj miell misri të holle2 filxhanë çaji miell1 bustinë pluhu

Patate të ëmbla të skuqura

Përbërësit: 1 patate e ëmbël e mesme, e prerë në feta 1 lugë vaj 1/4 lugë kripë 1/4 lugë piper i zi 1 lugë rozmarinë të freskët të copëtuar (opsionale) Përgatitja: Në një tas të m

Supë e ftohtë me panxhar

Koha e përgatitjes është vetëm 10 minuta. Përbërësit për katër persona: 600 gram panxhar i kuq i zier me pare 1 litër kefir që mund ta zëvendësoni me kos të bardhë pak të thartë dhe t

Tortë e kuqe

Koha e përgatitjes: 30 minuta Koha e pjekjes: 1 orë Koha totale: 1 orë e 30 minuta Për 10-12 pjesë Përbërësit: 310 gramë miell për kek 16 gramë kakao pa ëmbëlsues 5 gramë sodë buke 5 gr

Info Tjera