Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/10/pica-mish-scaled.jpg

Pizza me mish



Përbërësit për 4 persona

1kg Mish të grirë

2 Feta bukë

1 Qepë

1 Thelb hudhër

200gr Djath

1 Kungull të njomë

1 Vezë

200ml Keçap

1 Specë të verdhë

4 Domate

125gr Djath mozzarella

125gr Kaçkavall

Këpurdha

Spec të kuq

Piper

Kripë

Brozilok

Majadanoz

Përgaditja:

E ngrohni furrën në 200°C.

I vendosni feta e bukës në ujë të ftoht.

Qëroni qepët, hudhrën dhe i copëtoni.

Pastroni majadanozin dhe brozilokun dhe i preni imët.

E preni djathin në katrorë të vegjël.

E pastroni dhe e grini kungullin e njomë.

E vendosni mishin e grirë në një pjatë.

Shtoni fetat e bukës, qepët, hudhrën, bimët (majdanozin dhe brozilokun), kungullin e njomë dhe vezët dhe i përzini mire.

Shtoni kripën, piperin dhe specen e kuqe.

E përhapni mishine grirë në tepsi dhe shtypeni.

E lyeni me keçap.

I kulloni këpurdhat dhe i përhapni mbi mish.

Picen e pjekni në furrë për rreth 20 minuta.

I pastroni specat dhe domatet, specat i preni në shirita dhe domatet në feta.

Petëzoje djathin mozerlla.

Pas kohës së pare të gatimit, shtoni pices specat, domatet dhe djathin mozzarella dhe vendosnei prap në furrë për rreth 20 minuta.

Picen e preni dhe e shërbeni me sallatë.

Të fundit

Rolle me salsiçe

Përbërësit 1 pako salsiçe pule 1 pako brum për kroasan Mustardë Përgatitja Preni salsiçet në rrathë 1-1.5cm. Brumin e gatshëm të shkrirë e preni në pjesë të holla 1-1.5cm dhe të gjata

Receta e Cekes: Kek me rrush të thatë

PËRBËRËSIT: 20 gr maja, 1 dcl qumësht, 200 gr gjalpë, 150 gr sheqer, 8 vezë, 280 gr miell, lëvore limoni, 100 gr rrush të tharë. Gjalpi i zbutur tundet me sheqer. Shtohen 8 të verdhat e vez

Sallatë me fruta dimërore

Përbërësit PERSONA 500 ml krem ëmbëlsirash 2 lugë çaji vanille 2 banane 2 mollë 4 mandarina 2 portokalle 3 kivi 100 gr rrush 1/2 shegë Mjaltë ose Kanellë Përgatitja Në një tas hidhni kre

Receta e Cekës – Fileta salmoni në folie

PËRBËRËSIT: 1 kg salmon, 2 lugë gjalpë ose margarinë, 1 limon, pak kripë, majdanoz, disa kokrra ulliri, vaj, 2-3 thelpinj hudhre, sallatë të përzier patatesh. Filetat e peshkut ndahen në 2

Supë domatesh

Përbërësit 1 ½ kg domate 4 lugë gjelle gjalpë 3 thelpinjë hudhër, e grirë 2 filxhana supë pule ¼ filxhan borzilok i copëtuar i freskët 1/3 filxhan filxhan krem kuzhine Kripë dhe piper i

Mish pule me spinaq

Përbërësit 3 copa   gjoks pule 250gr     spinaq (i ngrirë, i copëtuar, i përgatitur sipas udhëzimeve në pako) 200gr     djath feta 300gr 

Info Tjera