Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/07/bakllava.jpg

Receta më e mirë për bakllava



Nëse vendosni të gatuani këtë ëmbëlsirë, keni parasysh që më së miri është që të qëndrojë në një natë pas gatimit.

Bakllavaja e mirë lë një shije të mahnitshme në gojën tuaj, nuk duhet të jetë as e rëndë, as shumë e ëmbël, përkundrazi duhet të jetë mjaft e ‘lehtë’.

Përbërësit:

– 250 g petë për mbështjellje;
– 200 g arra të bluara;
– 100 g arra të grira;
– 2 lugë sheqer;
– 1 lugë kanellë.

Përbërësit për lyerje:

– 150 g gjalpë.

Sherbeti:

– 4 dl ujë;
– 250 g sheqer;
– 50 g mjaltë;
– lëng nga gjysmë limoni.


Përgatitja:

Arrat e bluara dhe të grira bashkoni, shtoni sheqerin dhe kanellën. Gjalpin shkrijeni në zjarre të ulët.

Petët për mbështjellje lyeni me gjalpë, bashkoni nga dy petë dhe në të dytën përhapni fillin nga arrat (petë-gjalpë-petë-gjalpë-arra…).

Kur i përgatisim në këtë mënyrë të gjithë 250 g petë, i bëjmë role të forta në formë rolate nga ana e shkurtër e brumit.

Priten në feta, lyhen me gjalpë dhe radhiten të lyera me gjalpë në enë për pjekje afër njëra-tjetrës.

Bakllavanë piqeni në furrën e nxehur në 180 gradë Celsius 25 – 30 minuta. Ftoheni.

Sherbeti:

Ujin, sheqerin dhe mjaltin zieni në zjarr mesatar rreth 10 minuta, shtoni lëngun e limonit dhe derdheni sipër ëmbëlsirës së ftohur.

Ju bëftë mirë

Të fundit

Pizza me mish

Përbërësit për 4 persona 1kg Mish të grirë 2 Feta bukë 1 Qepë 1 Thelb hudhër 200gr Djath 1 Kungull të njomë 1 Vezë 200ml Keçap 1 Specë të verdhë 4 Domate 125gr Djath mozzarella 125gr K

Pasta Alfredo

Përbërësit: 500 gr Pasta Fettuccine apo Tagliatelle 6 lugë gjelle Gjalpë 1 thelb Hudhër (e grirë) 1/2 gote Krem kuzhine (ajkë) 1/4 lugë çaji Kripë 1/4 filxhan Djathë parmixhan i copëtuar

Domate të mbushura

Përbërësit 6 copa bukë tosti me gjalpë 2 Thelpinjë hudhre 30gr Gjalpë e ëmbël Piper 10 Domate 250gr Dajth Mozzarella 8 bishta (copë) barishtesh të llojllojshme Përgaditja Preni gjalpën n

Pulë e pjekur

Përbërësit: 1 Pulë e ngrirë (1kg) 100gr Gjalpë 2 Lugë çaji kripë 6 Tufa erëza të ndryshme 1 Lugë çaji piper i zi 1 Lugë gjelle mëlmesa perimesh 1 Hudhër 2 Kupa prasë e grirë 2 Kupa s

Supë me patate dhe presh

Përbërësit: 4 copë presh 2 Patate 1 Supë e gatshme perimesh 2 lugë vaj 2 thelpinjë hudhër 2 thelpinjë hudhër 1 kupë ajkë (schmand) Kripë dhe piper i zi Përgatitja: Zieni supën e perimev

Supë me karotë

Përbërësit: 400 gr Karrota 1 Qepë 1 thelb Hudhër 1 lugë çaji Xhenxhefil i bluar 3 lugë gjelle Gjalpë 200 ml Ajkë për gatim Përgatitja: Në gjalpë fërgoni qepën dhe hudhrën e grirë im

Info Tjera