Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/carbonara-sauce-28894-1.jpeg-scaled.jpg

Salcë karbonara



Përbërësit

200 gr djathë Pecorino

150 gr pançetë (bacon)

2 vezë

3 thelpinj hudhre

3 lugë vaj ulliri

1 filxhan çaji ujë

Përgatitja

Në një tigan skuqim shumë mirë pançetën dhe e lëmë mënjanë.

Në një enë përziejmë të verdhat e vezës bashkë me vajin e ullirit dhe hudhrat e grira.

Shtojmë pançetën e ngrohtë dhe djathin e grirë Pecorino.

Shtojmë pak nga uji i pastës së zier, sa të bëhet kremoze.

I përziejmë mirë të gjitha bashkë (jo në zjarr).

Shtojmë piper të bluar të freskët dhe e shërbejmë bashkë me salcën.

Të fundit

Pizza me mish

Përbërësit për 4 persona 1kg Mish të grirë 2 Feta bukë 1 Qepë 1 Thelb hudhër 200gr Djath 1 Kungull të njomë 1 Vezë 200ml Keçap 1 Specë të verdhë 4 Domate 125gr Djath mozzarella 125gr K

Pasta Alfredo

Përbërësit: 500 gr Pasta Fettuccine apo Tagliatelle 6 lugë gjelle Gjalpë 1 thelb Hudhër (e grirë) 1/2 gote Krem kuzhine (ajkë) 1/4 lugë çaji Kripë 1/4 filxhan Djathë parmixhan i copëtuar

Domate të mbushura

Përbërësit 6 copa bukë tosti me gjalpë 2 Thelpinjë hudhre 30gr Gjalpë e ëmbël Piper 10 Domate 250gr Dajth Mozzarella 8 bishta (copë) barishtesh të llojllojshme Përgaditja Preni gjalpën n

Pulë e pjekur

Përbërësit: 1 Pulë e ngrirë (1kg) 100gr Gjalpë 2 Lugë çaji kripë 6 Tufa erëza të ndryshme 1 Lugë çaji piper i zi 1 Lugë gjelle mëlmesa perimesh 1 Hudhër 2 Kupa prasë e grirë 2 Kupa s

Supë me patate dhe presh

Përbërësit: 4 copë presh 2 Patate 1 Supë e gatshme perimesh 2 lugë vaj 2 thelpinjë hudhër 2 thelpinjë hudhër 1 kupë ajkë (schmand) Kripë dhe piper i zi Përgatitja: Zieni supën e perimev

Supë me karotë

Përbërësit: 400 gr Karrota 1 Qepë 1 thelb Hudhër 1 lugë çaji Xhenxhefil i bluar 3 lugë gjelle Gjalpë 200 ml Ajkë për gatim Përgatitja: Në gjalpë fërgoni qepën dhe hudhrën e grirë im

Info Tjera