Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/10/Winter-Fruit-Salad.jpg

Sallatë me fruta dimërore



Përbërësit

500 ml

Krem ëmbëlsirash

2 lugë çaji Vanille

2 Banane

2 Mollë

4 Mandarina

2 Portokalle

3 Kivi

100 gr

Rrush

1/2 Shegë

Mjaltë ose Kanellë

Përgatitja

Në një tas hidhni kremin e ëmbëlsirave dhe shtoni vaniljen.

Përzieni me një rrahës elektrik derisa të krijohet një krem i hollë.

Merrni frutat dhe pastrojini, i pritini në forma të ndryshme pasi t’i keni qëruar.

Frutat bashkojini me kremin dhe përziejini me ngadalë në mënyrë që frutat mos t’a humbasin formën e tyre të prerjes.

Të fundit

Rolle me salsiçe

Përbërësit 1 pako salsiçe pule 1 pako brum për kroasan Mustardë Përgatitja Preni salsiçet në rrathë 1-1.5cm. Brumin e gatshëm të shkrirë e preni në pjesë të holla 1-1.5cm dhe të gjata

Receta e Cekes: Kek me rrush të thatë

PËRBËRËSIT: 20 gr maja, 1 dcl qumësht, 200 gr gjalpë, 150 gr sheqer, 8 vezë, 280 gr miell, lëvore limoni, 100 gr rrush të tharë. Gjalpi i zbutur tundet me sheqer. Shtohen 8 të verdhat e vez

Sallatë me fruta dimërore

Përbërësit PERSONA 500 ml krem ëmbëlsirash 2 lugë çaji vanille 2 banane 2 mollë 4 mandarina 2 portokalle 3 kivi 100 gr rrush 1/2 shegë Mjaltë ose Kanellë Përgatitja Në një tas hidhni kre

Receta e Cekës – Fileta salmoni në folie

PËRBËRËSIT: 1 kg salmon, 2 lugë gjalpë ose margarinë, 1 limon, pak kripë, majdanoz, disa kokrra ulliri, vaj, 2-3 thelpinj hudhre, sallatë të përzier patatesh. Filetat e peshkut ndahen në 2

Supë domatesh

Përbërësit 1 ½ kg domate 4 lugë gjelle gjalpë 3 thelpinjë hudhër, e grirë 2 filxhana supë pule ¼ filxhan borzilok i copëtuar i freskët 1/3 filxhan filxhan krem kuzhine Kripë dhe piper i

Mish pule me spinaq

Përbërësit 3 copa   gjoks pule 250gr     spinaq (i ngrirë, i copëtuar, i përgatitur sipas udhëzimeve në pako) 200gr     djath feta 300gr 

Info Tjera