Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2021/03/dd830bec-bada-4998-a3bd-27c4eef26405.jpg

Sallatë me patate dhe me mish tuna



Përbërësit:
1 kg patate;
2 konserva me mish toni;
Ullinj të zinj pa bërthama;
2 qepë të reja;
1 lugë mustardë;
1 limon;
3 lugë vaj ulliri;
Kripë;
Piper;
Majdanoz të freskët;
Kopër.

Përgatitja:
Lani patatet dhe zieni të gjitha me lëvore për rreth 30 minuta ose derisa të zbuten.

Kur patatet të jenë zier, shpëlajini me ujë të ftohtë dhe hidhni sipër tyre lëng limoni, lëreni të ftohen pak për t’i qëruar dhe prerë më lehtë, më pas qërojini dhe pritini në rrathë me trashësi të njëjtë.

Prisni qepën, shtoni atë në patate dhe përzieni me kujdes.

Përzieni vajin, mustardën, majdanoz të copëtuar dhe erëza, kripë dhe piper dhe përzieni të gjitha.

Hidhni mbi patate, shtoni ton dhe ullinj dhe përzieni.

Të fundit

Supë me krahë pule

Përbërësit: 200-300 gr krahë pule 2 dcl salcë domatesh 1 vezë 1 lugë ajkë 1 karotë majdanoz Krahët e pastruar zihen në 1. 5 lit ujë me karotë të kaluar në rende, kripë, vegetë. Përga

Niseni mëngjesin me smoothie me tranguj

Smoothie të gjelbra janë ushqime të plota, të pasura me fibra. Janë më të shijshme se sa duken, pasi në shije dominojnë frutat, ndërsa produktet e tjera të gjelbra balancojnë ëmbëlsinë

Çfarë duhet të ketë në sofër për Bajram?

A i keni provuar disa nga këto ushqime? Nëse jo, shkoni shpejt te fqinjët, urojani njëri-tjetrit Bajramin dhe kënaquni me këto shije të mrekullueshme Fitër-Bajrami është festa e madhe islame

Akullore me dy përbërës dhe pa sheqer

Akullore pa sheqer në 1 minutë!. A ju duket e pamundur? E megjithatë është e mundur!. E vetmja gjë që ju nevojitet janë banane dhe kakao. Kjo është një recetë shumë e lehtë, për sa koh

Kungulleshka me domate

Përbërësit për 4 persona: 8 kungullehska 300 gr domate 1 degë selino 20 gr pinoli 2 thelpinj hudhër 4 lugë gjelle vaj ulliri 1 tufë borzilok Kripë, piper sipas dëshirës Përgatitja: Presim

Kek me gliko portokalli – Receta plot shije

Kek me sherbet mund të keni provuar, madje edhe me lëng apo lëkurë portokalli. Dhe sigurisht që shija e tyre është perfekte, por sot iu sjellim një recetë pak më të veçantë. Keku me gliko

Info Tjera