Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/20200803_233137.jpg

Sheqerpare



Përbërësit për brumin e copave të sheqerpares (dalin afërsisht 20 copë prandaj mund të bëni dhe gjysmë doze):
125 g gjalpë i tretur i vakët
200 g sheqer
2 vezë
100 g miell misri i bluar imët (semola)
1 lugë e vogël me lëkurë limoni të grirë 
1 bustinë sodë për ëmbëlsira
1 bustinë vanilje
280 g miell 00
disa kokrra lajthi të qëruara për zbukurim.

Për shërbetin: 
4 gota ujë (250ml një gotë)
3 gota sheqer dhe lëngu i ½ limoni.

Përgatitja: 
Në fillim përgatisim shurupin: hedhim sheqerin dhe ujin në një tenxhere, i përziejmë dhe i lëmë në flakë të ulët dhe kur të marrë valë shtojmë lëngun e limonit.

E lëmë në zjarr të valojë për 15 minuta.

Më pas e lëmë të ftohet.

Përgatisim biskotat: në një tas përziejmë sheqerin me gjalpin, shtojmë vezët dhe më pas miellin e misrit.

Shtojmë lëkurën e grirë të limonit, vaniljen dhe sodën me sitë.

Tani fillojmë të shtojmë pjesë-pjesë miellin, aq sa të bëhet brumë që të punohet me dorë dhe të mos ngjisë. 

E lëmë të pushojë të mbuluar me plastmasë kuzhine për 30 minuta, në temperature ambienti.

Pas 30 minutash bëjmë me brumin topa të vogla sa një kokërr arre, i vendosim në tavën e furrës të lyer me gjalpë, vendosim te secila një kokërr lajthi dhe i fusim të piqen me 180° në furrën e ngrohur më pare për 15/20 minuta ose derisa të shohim që kanë marrë ngjyrë.

I nxjerrim nga furra dhe me garuzhde i hedhim sipër shurupin e ftohtë, hedhim sipër çdo biskotë.

Të nesërmen janë gati.

Të fundit

Patate të ëmbla të skuqura

Përbërësit: 1 patate e ëmbël e mesme, e prerë në feta 1 lugë vaj 1/4 lugë kripë 1/4 lugë piper i zi 1 lugë rozmarinë të freskët të copëtuar (opsionale) Përgatitja: Në një tas të m

Peshk në furrë

Përbërësit: 2 peshq të më dhenj të tipit qefull,levrek 1/2 limoni I grirë në fije të holla 2 fije të gjata majdanoz 1 domate e grirë ne kubikë të vegjël 2 thelpinj hudhë Kripë dhe pipe

Supë e ftohtë me panxhar

Koha e përgatitjes është vetëm 10 minuta. Përbërësit për katër persona: 600 gram panxhar i kuq i zier me pare 1 litër kefir që mund ta zëvendësoni me kos të bardhë pak të thartë dhe t

Tortë e kuqe

Koha e përgatitjes: 30 minuta Koha e pjekjes: 1 orë Koha totale: 1 orë e 30 minuta Për 10-12 pjesë Përbërësit: 310 gramë miell për kek 16 gramë kakao pa ëmbëlsues 5 gramë sodë buke 5 gr

Reçel me luleshtrydhe

Në doni të ëmbëlsoni veten apo më të dashurit tuaj apo në doni një gosti të veçantë për miqtë përgatisni reçel me luleshtrydhe. Të freskëta me shije delikate ato shndërrohen në një

Krofne të shpejta

Përbërësit500 ml qumësht i vakëtPak tharm buke4 vezë3 lugë buke sheqer1 lugë buke Krip1 kg miell4 dl vaj për fërgim PërgatitjaPërziejmë tharmin me pak qumësht të vakët dhe i hedhim pak

Info Tjera