Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/09/Chilled-Beet-Soup-Buttermilk-Cucumbers-and-Dill-2-18072016.jpg

Supë e ftohtë me panxhar



Koha e përgatitjes është vetëm 10 minuta.

Përbërësit për katër persona:

600 gram panxhar i kuq i zier me pare

1 litër kefir që mund ta zëvendësoni me kos të bardhë pak të thartë dhe të hollë

4 vezë të ziera

1 tufë kopër

1 qepë e freskët

1 lugë lëng limoni ose uthull

2 rrepa

2 kastravecë

Përgatitja:

Grijmë në rende me vrima të mëdha panxharët e zier, kastravecët në kubikë të vegjël dhe qepën në rrota të holla (përdorim dhe bishtat).

Grijmë koprën, 2 vezë i bëjmë thërrime dhe dy të tjerat i ruajmë.

I hedhim të gjithë përbërësit në një tas ku shtojmë kefirin/kosin, e rregullojmë për kripë dhe pasi ta mbulojmë me plastmasë kuzhine, e lëmë në frigorifer të pushojë për jo më pak se 40 minuta.

E shërbejmë supën me vezë, kopër dhe feta rrepe.

Të fundit

Makarona me mish viçi

Përbërësit: 4 racione mish viçi 500 gr makarona elb 4 lgj vaj ulliri 1 kokërr qepë 2 thelpinj hudhër 1 karotë 3-4 domate, 1 lk sheqer 1 koncentrat pule 1 gotë verë të bardhë Kripë, piper

Receta e Cekës: Roladë franceze

PËRBËRËSIT: • 500 gr mish të bluar, • 3 lugë galetë, • mëlmesa sipas dëshirës, • kripë, • 5 vezë, • 150 gr proshutë, • 3 lugë ajkë. Në masën e mishit shtohen galeta, 1 ve

Ëmbëlsira me Oreo

Përbërësit 10 Biskota Oreo 2 lugë gjelle gjalpë e shkrirë 230gr djath krem 2 lugë gjelle krem i trashë për ëmbëlsira 1 Ve 1/4 filxhan sheqer 2 lugë çaji sheqer vanilje 1 filxhan qershi t

Toptha djathi

Përbërësit 100gr djathë kaçkavall 1 kupë misër i konservuar në kanaqe 1 kupë miell 1/2 kupë qumësht Gjethe majdanozi Prezle (thërrime buke) Vaj Kripë Përgatitja Fillimisht merrni misrin

Rolle me salsiçe

Përbërësit 1 pako salsiçe pule 1 pako brum për kroasan Mustardë Përgatitja Preni salsiçet në rrathë 1-1.5cm. Brumin e gatshëm të shkrirë e preni në pjesë të holla 1-1.5cm dhe të gjata

Receta e Cekes: Kek me rrush të thatë

PËRBËRËSIT: 20 gr maja, 1 dcl qumësht, 200 gr gjalpë, 150 gr sheqer, 8 vezë, 280 gr miell, lëvore limoni, 100 gr rrush të tharë. Gjalpi i zbutur tundet me sheqer. Shtohen 8 të verdhat e vez

Info Tjera