Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/09/Chilled-Beet-Soup-Buttermilk-Cucumbers-and-Dill-2-18072016.jpg

Supë e ftohtë me panxhar



Koha e përgatitjes është vetëm 10 minuta.

Përbërësit për katër persona:

600 gram panxhar i kuq i zier me pare

1 litër kefir që mund ta zëvendësoni me kos të bardhë pak të thartë dhe të hollë

4 vezë të ziera

1 tufë kopër

1 qepë e freskët

1 lugë lëng limoni ose uthull

2 rrepa

2 kastravecë

Përgatitja:

Grijmë në rende me vrima të mëdha panxharët e zier, kastravecët në kubikë të vegjël dhe qepën në rrota të holla (përdorim dhe bishtat).

Grijmë koprën, 2 vezë i bëjmë thërrime dhe dy të tjerat i ruajmë.

I hedhim të gjithë përbërësit në një tas ku shtojmë kefirin/kosin, e rregullojmë për kripë dhe pasi ta mbulojmë me plastmasë kuzhine, e lëmë në frigorifer të pushojë për jo më pak se 40 minuta.

E shërbejmë supën me vezë, kopër dhe feta rrepe.

Të fundit

Tortë e ëmbël me kunguj, karota, arra dhe rrush të thatë

Përbërësit: 1-2 karrota1-2 kunguj2 lgj rrush të thatë2-3 lgj arra1 lç kanellë½ lç karafil250 gr kos të kulluar4 kokrra vezë4 lgj miell misri të holle2 filxhanë çaji miell1 bustinë pluhu

Patate të ëmbla të skuqura

Përbërësit: 1 patate e ëmbël e mesme, e prerë në feta 1 lugë vaj 1/4 lugë kripë 1/4 lugë piper i zi 1 lugë rozmarinë të freskët të copëtuar (opsionale) Përgatitja: Në një tas të m

Peshk në furrë

Përbërësit: 2 peshq të më dhenj të tipit qefull,levrek 1/2 limoni I grirë në fije të holla 2 fije të gjata majdanoz 1 domate e grirë ne kubikë të vegjël 2 thelpinj hudhë Kripë dhe pipe

Tortë e kuqe

Koha e përgatitjes: 30 minuta Koha e pjekjes: 1 orë Koha totale: 1 orë e 30 minuta Për 10-12 pjesë Përbërësit: 310 gramë miell për kek 16 gramë kakao pa ëmbëlsues 5 gramë sodë buke 5 gr

Reçel me luleshtrydhe

Në doni të ëmbëlsoni veten apo më të dashurit tuaj apo në doni një gosti të veçantë për miqtë përgatisni reçel me luleshtrydhe. Të freskëta me shije delikate ato shndërrohen në një

Krofne të shpejta

Përbërësit500 ml qumësht i vakëtPak tharm buke4 vezë3 lugë buke sheqer1 lugë buke Krip1 kg miell4 dl vaj për fërgim PërgatitjaPërziejmë tharmin me pak qumësht të vakët dhe i hedhim pak

Info Tjera