Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/06/Creamy-Carrot-and-Ginger-Soup-Photo.jpg

Supë kremoze me karota e xhenxhefil



Përbërësit për 4 persona:
600g karrota
1 qepë e kuqe
1 thelb hudhër e vogël
1 lugë e vogël qimnoni jo e mbushur plot
1/2 lugë e vogël shafran, jo e mbushur plot
1 copë e vogël xhenxhefil i freskët, i grirë me rende (mjafton 1 cm)
1 litër lëng perimesh i valuar
1 kuti qumësht kokosi
kripë e piper
vaj ulliri, majdanoz

Përgatitja:
Në një tenxhere me pak vaj ulliri, skuqim qepën të grirë imët bashkë me hudhrën dhe xhenxhefilin.

Shtojmë karrotat të prera në kubikë të vegjël, qimnonin dhe shafranin.

I përziejmë me lugë druri dhe i lëmë në zjarr që të marrin aromat e njëra-tjetrës për 1 minutë.

Shtojmë lëngun e perimeve të valuar dhe vazhdojmë zierjen e tyre me flakë të mesme, gati të ulët (për 30 minuta ose derisa të shohim që karotat janë zbutur), me kapakun përgjysmë që të mos derdhet.

E heqim nga zjarri, grijmë me blender të gjithë masën dhe shtojmë qumështin e kokosit dhe lëng të valuar nëse ka nevojë.

E shërbejmë të vakët, me majdanoz të grirë sipër.

Të fundit

Gatimet që mund t’i konsumoni natën

Shkencëtarët dhe mjekët kanë sugjeruar që është e dobishme dhe madje thelbësore të hahet një vakt shumë i lehtë në mbrëmje. Por për të shmangur dhimbjen e rëndesën e stomakut, gjumin

Tiramisu me mollë

Mollët qërojini e pastaj pritini.Vendosini në një tenxhere bashkë me lëngun e limonit, sheqerin kafe dhe afro 35 ml ujë. Ziejini për afro 10 minuta duke i përzier vazhdimisht. Djathin mascarp

Gjyshi i gatimit bëhet një yll në YouTube (Video)

“Fulgencio, ju jeni bërë e bukur. Kështu po ju pagëzoj: Fulgencio.” Këto fjalë të Carlos Elizondo Frias i bën për recetën e tij të radhës. Me video të shkurtra gatimi si

Info Tjera