Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/10/sup-brokoli.jpg

Supë me brokoli



Përbërësit

500 gr brokoli

4 lugë gjelle vaj ulliri

2 thelpinjë hudhër ose 1 kokërr qepë

2 Patate

1 shkop mesatar selino

Nenexhik

Borzilok

800 ml lëng i nxehtë pule ose perimesh

Kripë

Përgatitja

Në një tas të vogël ku kemi hedhur tre lugë vaj ulliri hedhim hudhrën të cilën e kemi grirë shumë imët në mënyrë që të përftohet aroma e saj.

Ndërkohë nisim përgatitjen e supës.

Pastrojmë patatet dhe brokolit.

Patetet i qërrojmë dhe i presim në kubikë të vegjël ndërsa ndajmë brokolin në degë të vogla.

Në një tenxhere hedhim një lugë gjelle vaj ulliri e vendosim në zjarr dhe më pas shtojmë brokolit dhe patatet, bashkë me gjethet e mentes dhe borzilokut, i kaurdisim të gjitha bashkë për 3 minuta.

Më pas, shtojmë lëngun e nxehtë të pulës ose perimeve dhe i lëmë të zjejnë bashkë përreth 30 minuta.

I heqim nga zjarri dhe i fusim në mikser derisa të jetë përftuar një masë kremoze e supës.

Më pas tenxheren e vendosim edhe për disa minuta të tjera në zjarr ndërkohë që hedhim kripën dhe piperin.

E trazojmë dhe pas 10 minutash e heqim nga zjarri.

E hedhim në tasat e servirjes së supës, i spërkasim sipas dëshirës me piper të zi, vaj ulliri ose hudhër të grirë imët dhe e shërbejmë të ngrohtë.

Të fundit

Rolle me salsiçe

Përbërësit 1 pako salsiçe pule 1 pako brum për kroasan Mustardë Përgatitja Preni salsiçet në rrathë 1-1.5cm. Brumin e gatshëm të shkrirë e preni në pjesë të holla 1-1.5cm dhe të gjata

Receta e Cekes: Kek me rrush të thatë

PËRBËRËSIT: 20 gr maja, 1 dcl qumësht, 200 gr gjalpë, 150 gr sheqer, 8 vezë, 280 gr miell, lëvore limoni, 100 gr rrush të tharë. Gjalpi i zbutur tundet me sheqer. Shtohen 8 të verdhat e vez

Sallatë me fruta dimërore

Përbërësit PERSONA 500 ml krem ëmbëlsirash 2 lugë çaji vanille 2 banane 2 mollë 4 mandarina 2 portokalle 3 kivi 100 gr rrush 1/2 shegë Mjaltë ose Kanellë Përgatitja Në një tas hidhni kre

Receta e Cekës – Fileta salmoni në folie

PËRBËRËSIT: 1 kg salmon, 2 lugë gjalpë ose margarinë, 1 limon, pak kripë, majdanoz, disa kokrra ulliri, vaj, 2-3 thelpinj hudhre, sallatë të përzier patatesh. Filetat e peshkut ndahen në 2

Supë domatesh

Përbërësit 1 ½ kg domate 4 lugë gjelle gjalpë 3 thelpinjë hudhër, e grirë 2 filxhana supë pule ¼ filxhan borzilok i copëtuar i freskët 1/3 filxhan filxhan krem kuzhine Kripë dhe piper i

Mish pule me spinaq

Përbërësit 3 copa   gjoks pule 250gr     spinaq (i ngrirë, i copëtuar, i përgatitur sipas udhëzimeve në pako) 200gr     djath feta 300gr 

Info Tjera