Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/10/Vellutata-carote_MG_3195.jpg

Supë me karotë



Përbërësit:

400 gr

Karrota

1 Qepë

1 thelb

Hudhër

1 lugë çaji

Xhenxhefil i bluar

3 lugë gjelle

Gjalpë

200 ml

Ajkë për gatim

Përgatitja:

Në gjalpë fërgoni qepën dhe hudhrën e grirë imët derisa të zbuten.

Pastaj shtoni karotën e grirë në rende dhe xhenxhefilin.

Masën mbulojeni me ujë dhe lëreni të zihet derisa të zbutet.

Pastaj bluajeni me mikser të dorës, shtoni ajkën për gatim dhe lëreni të marrë edhe një valë.

Supa e përgatitur kështu shërbehet e ngrohtë.

Të fundit

Rolle me salsiçe

Përbërësit 1 pako salsiçe pule 1 pako brum për kroasan Mustardë Përgatitja Preni salsiçet në rrathë 1-1.5cm. Brumin e gatshëm të shkrirë e preni në pjesë të holla 1-1.5cm dhe të gjata

Receta e Cekes: Kek me rrush të thatë

PËRBËRËSIT: 20 gr maja, 1 dcl qumësht, 200 gr gjalpë, 150 gr sheqer, 8 vezë, 280 gr miell, lëvore limoni, 100 gr rrush të tharë. Gjalpi i zbutur tundet me sheqer. Shtohen 8 të verdhat e vez

Sallatë me fruta dimërore

Përbërësit PERSONA 500 ml krem ëmbëlsirash 2 lugë çaji vanille 2 banane 2 mollë 4 mandarina 2 portokalle 3 kivi 100 gr rrush 1/2 shegë Mjaltë ose Kanellë Përgatitja Në një tas hidhni kre

Receta e Cekës – Fileta salmoni në folie

PËRBËRËSIT: 1 kg salmon, 2 lugë gjalpë ose margarinë, 1 limon, pak kripë, majdanoz, disa kokrra ulliri, vaj, 2-3 thelpinj hudhre, sallatë të përzier patatesh. Filetat e peshkut ndahen në 2

Supë domatesh

Përbërësit 1 ½ kg domate 4 lugë gjelle gjalpë 3 thelpinjë hudhër, e grirë 2 filxhana supë pule ¼ filxhan borzilok i copëtuar i freskët 1/3 filxhan filxhan krem kuzhine Kripë dhe piper i

Mish pule me spinaq

Përbërësit 3 copa   gjoks pule 250gr     spinaq (i ngrirë, i copëtuar, i përgatitur sipas udhëzimeve në pako) 200gr     djath feta 300gr 

Info Tjera