Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/06/applesauce-dessert-4.jpg

Tiramisu me mollë



Mollët qërojini e pastaj pritini.Vendosini në një tenxhere bashkë me lëngun e limonit, sheqerin kafe dhe afro 35 ml ujë.

Ziejini për afro 10 minuta duke i përzier vazhdimisht.

Djathin mascarpone, qumështin, sheqer vaniljen dhe sheqerin pluhur miksojini.

Lëngun e mollës dhe likerin bëjini bashkë.Në tavën me diametër 5 x 20 cm renditini biskotat.

Spërkatini me përzierjen prej lëngut të mollës e likerit e sipër kësaj shtroni mollët e ziera.Sipër mollëve hidhni masën me djathë e sipër saj edhe një rend biskota e këto sërish lyejini me masën me djathë.

Në fund, tiramisunë e përgatitur spërkateni me kakao dhe kanellë pluhur dhe para përdorimit lëreni të paktën dy orë në frigorifer.

Të fundit

Gatimet që mund t’i konsumoni natën

Shkencëtarët dhe mjekët kanë sugjeruar që është e dobishme dhe madje thelbësore të hahet një vakt shumë i lehtë në mbrëmje. Por për të shmangur dhimbjen e rëndesën e stomakut, gjumin

Supë kremoze me karota e xhenxhefil

Përbërësit për 4 persona: 600g karrota 1 qepë e kuqe 1 thelb hudhër e vogël 1 lugë e vogël qimnoni jo e mbushur plot 1/2 lugë e vogël shafran, jo e mbushur plot 1 copë e vogël xhenxhefil

Gjyshi i gatimit bëhet një yll në YouTube (Video)

“Fulgencio, ju jeni bërë e bukur. Kështu po ju pagëzoj: Fulgencio.” Këto fjalë të Carlos Elizondo Frias i bën për recetën e tij të radhës. Me video të shkurtra gatimi si

Info Tjera