Sofra jonë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/09/2237783-ykytkk.jpg

Tortë e kuqe



Koha e përgatitjes: 30 minuta

Koha e pjekjes: 1 orë

Koha totale: 1 orë e 30 minuta

Për 10-12 pjesë

Përbërësit:

310 gramë miell për kek

16 gramë kakao pa ëmbëlsues

5 gramë sodë buke

5 gram kripë

113 gramë gjalpë pa kripë, në temperaturë ambienti

300 gramë sheqer

2 vezë

220 gramë vaj

5 mililitër uthull të bardhë

10 gramë ekstrakt vanilje

240 gramë krem qumështi në temperaturë ambienti

30 gramë xhel ngjyrues të kuq

Për kremin

500 gramë cheese krem në temperaturën e ambientit

300 gramë krem të trashë ëmbëlsirash, të ftohur

5 gramë ekstrakt vanilje

156 gramë sheqer

Përgatitja

Ngrohni fillimisht furrën në 180 gradë celsius.

Lyeni me gjalpë dhe pluhurosni me miell një tepsi për tortë me diametër 23 centimetër.

Në një tas më vete përzieni miellin, kakaon, sodën dhe kripën dhe rrihini derisa të formohet një masë e njëtrajtshme.

Në një enë tjetër përzieni sheqerin me gjalpin, derisa të lidhen me njëri-tjetrin.

Hidhni vezët një nga një, shtoni vaj, ekstrakt vanilje dhe kremin e qumështit.

Hidhni edhe përbërjen e miellit, derisa të jenë kombinuar mirë me njëri-tjetrin gjithë përbërësit

Gradualisht shtoni ngjyruesin e kuq, derisa të arrini ngjyrën e dëshiruar.

Vendosni në tepsi këtë përbërje.

Piqeni për 30 minuta.

Mund ta kuptoni nëse fusni një kunjë dhëmbësh dhe kur e nxirrni ajo është e pastër.

Hiqeni tepsinë nga furra dhe lëreni të ftohet për 10 minuta.

Më pas nxirreni kekun nga tepsia dhe lëreni të ftohet plotësisht.

Përgatisni masën kremoze.

Në një tas shtoni sheqerin, cheese kremin, sheqerin e vaniljen dhe përziejini mirë.

Në një tas tjetër shtoni kremin e trashë të ëmbëlsirave dhe rriheni mirë.

Më pas përziejini të dyja

Kekun që poqët ndajeni në dy pjesë të barabarta dhe shtroni njërën shtresë në enën ku do ta servirni.

Shtoni sipër krem dhe më pas vendosni shtresën e dytë të kekut dhe sërish krem sipër.

Me pjesën e mbetur të kremit lyeni gjithë sipërfaqen e sipërme dhe anët e ëmbëlsirës.

Nëse ka ngelur nga pjesa e kuqe, e hedhim sipër për ta dekoruar.

Të fundit

Rolle me salsiçe

Përbërësit 1 pako salsiçe pule 1 pako brum për kroasan Mustardë Përgatitja Preni salsiçet në rrathë 1-1.5cm. Brumin e gatshëm të shkrirë e preni në pjesë të holla 1-1.5cm dhe të gjata

Receta e Cekes: Kek me rrush të thatë

PËRBËRËSIT: 20 gr maja, 1 dcl qumësht, 200 gr gjalpë, 150 gr sheqer, 8 vezë, 280 gr miell, lëvore limoni, 100 gr rrush të tharë. Gjalpi i zbutur tundet me sheqer. Shtohen 8 të verdhat e vez

Sallatë me fruta dimërore

Përbërësit PERSONA 500 ml krem ëmbëlsirash 2 lugë çaji vanille 2 banane 2 mollë 4 mandarina 2 portokalle 3 kivi 100 gr rrush 1/2 shegë Mjaltë ose Kanellë Përgatitja Në një tas hidhni kre

Receta e Cekës – Fileta salmoni në folie

PËRBËRËSIT: 1 kg salmon, 2 lugë gjalpë ose margarinë, 1 limon, pak kripë, majdanoz, disa kokrra ulliri, vaj, 2-3 thelpinj hudhre, sallatë të përzier patatesh. Filetat e peshkut ndahen në 2

Supë domatesh

Përbërësit 1 ½ kg domate 4 lugë gjelle gjalpë 3 thelpinjë hudhër, e grirë 2 filxhana supë pule ¼ filxhan borzilok i copëtuar i freskët 1/3 filxhan filxhan krem kuzhine Kripë dhe piper i

Mish pule me spinaq

Përbërësit 3 copa   gjoks pule 250gr     spinaq (i ngrirë, i copëtuar, i përgatitur sipas udhëzimeve në pako) 200gr     djath feta 300gr 

Info Tjera