Turizmi http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/07/received_592510664988417-1.jpeg

Cilat janë qytetet më të vizituara nga turistët në Kosovë?Agjencia e Statistikave të Kosovës (ASK) ka publikuar statistikat e hotelerisë në Kosovë për tremujorin e katërt të vitit 2020, ku thuhet se numri i vizitorëve ishte 51 885, prej tyre 43.33% ishin vendorë dhe 56.67% ishin të jashtëm.

Ndërsa, numri i net-qëndrimeve ishte 89 116, prej tyre 41.35% nga vendorët dhe 58.65% nga të huajt.

Sipas ASK-së, në tremujorin e katërt të vitit 2020, pjesë e anketës ishin 206 hotele, që ushtrojnë veprimtari hoteliere në territorin e Kosovës.

“Numrin më të madh të vizitorëve dhe të net-qëndrimeve të tyre e ka Rajoni i Prishtinës me 20 689 vizitorë dhe 38 438 net-qëndrime. Numri më i madh i vizitorëve të huaj përqendrohet në Prishtinë, Prizren, Pejë, e kështu me radhë. Sa u përket vizitorëve të huaj, numri më i madh ishte nga Shqipëria, Zvicra, Gjermania, etj. Këtij publikimi i është bashkangjitur edhe një shtojcë e veçantë, që përmban të dhëna nga Policia e Kosovës, lidhur me numrin i vizitorëve të huaj sipas pikë-kalimeve kufitare gjatë vitit 2017 – 2020”, thuhet në njoftim.

Të fundit

Urat mbresëlënëse në Shqipëri që duhet ti vizitoni

Pas një periudhe të gjatë ku pandemia ka formësuar jetën tonë, duke na m byllur brenda, perspektivat e rihapjes dhe ngrohja e kohës na bën sërish ëndërrimtarë të aventurave tona të ardhs

Turistët nga Kosova shpëtuan këtë industri në Shqipëri

Kryeministri  i Shqipërisë, Edi Rama u tha vlonjatëve se hotelet ishin plot, megjithëse çmimet nuk u ulën. Shtetasit nga Kosova, por edhe shqiptarët në Shqipëri, shpëtuan turizmin në kët

Trendi i ri befasues i udhëtimit

A e keni kaluar ndonjëherë natën duke fjetur nën yje? Shumica e perëndimorëve të pasur as nuk e kanë menduar atë, duke zgjedhur në vend “luksin” e një dhome hoteli me katër mure dhe nj

10 qytetet më të sigurta në botë për vitin 2021

Cilat janë qytetet më të sigurta në botë për vitin 2021? Këtë na e zbulon një sondazh i fundit i Numbeo, baza më e madhe e të dhënave dhe informacioneve të azhurnuara në lidhje me kushte

Hoteli prej akulli që po çmend turistët

Këto fotografi të mahnitshme tregojnë versionin e ri të hotelit të pabesueshëm të akullit në Kanada, Hotel de Glace, i cili u hap muajin e kaluar dhe është rindërtuar çdo vit për 21 vjet

Reliket e komunizmit që u kthyen në atraksion për turistët

Faqja prestigjioze MSN, në kategorinë kushtuar të apasionuarve pas udhëtimeve, së fundmi ka përfshirë edhe një tematikë shumë interesante, titulluar: “Reliket e komunizmit nëpër botë”

Info Tjera