Mbrapa

Kontesti Serbi- Kosovë, rrezik për gjithë Ballkanin

Publikuar: 12.01.2018

Raporti britanik për Ballkanin me titullin “Mbretëria e Bashkuar dhe Ballkani Perëndimor”, e sheh rrezik për shpërthim konfliktesh moszgjidhjen e marrëdhënieve ndërmjet Serbisë e Kosovës.

Sipas raporti, me zgjidhjen e marrëdhënieve ndërmjet Serbisë e Kosovës do të zgjidhej edhe një çështje tjetër e rëndësishme, ajo e ndikimit të Rusisë në rajon i cili po shtohet gjithnjë e më shumë.

“Sa më gjatë që të mos zgjidhen këto marrëdhënie, aq më i madh është rreziku që çështja e kufijve në gjithë rajonin sërish të hapet, së pari në Bosnjë e Maqedoni, e pastaj mu sikur në vitet e 90, kudo përreth”, përcjell pjesë nga raporti “Blic “ i Beogradit.

Grupi i ekstremistëve djathtistë në Serbi është ende i madh.

Më i njohur është Lëvizja Popullore serbe 1389, e cila kundërshton normalizimin e marrëdhënieve dhe vazhdimin e dialogut Beograd – Prishtinë.

/MediaPress