Mbrapa

Ivanov refuzon të nënshkruaj ligjin për shqipen

Publikuar: 17.01.2018

Ashtu edhe siç kemi raportuar ditëve të kaluara edhe ndodhi.

Presidenti i Maqedonisë Gjorge Ivanov, deklaroi për opinionin se ai ka vendosur të mos e dekretoj miratimin e ligjit për përdorimin e gjuhëve. Sipas presidentit ligji rrezikon karakterin unitar të shtetit , sovranitetin dhe integriten territorial të Maqedonisë.

"Më 11 janar të vitit 2018 Kuvendi i Maqedonisë e votoi ligjin për përdorim të gjuhëve pa debat publik, pa përfshirjen e ekspertëve akademik dhe pa opozitën. Në fjalimin e fundvitit theksova se ky ligj është sjell me flamuri evropian. Me miratimin e këtij ligji është keqpërdorur flamuri evropian i cili i ndryshon sistemet ligjore",tha mes tjerash Gjorge Ivanov, president i Maqedonisë. 

/MediaPress