Botë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2018/04/lula.jpg

Ish-presidenti i Brazilit rrezikon të dënohet me burg

Publikuar: 05/04/2018

Ish-presidenti brazilian Luiz Inacio Lula da Silva do të dënohet me 12 vjet burg

Brazil, ish-presidenti brazilian, Lula da Silva akuzohet për korrupsion

Gjykata e Lartë ka marrë vendimin, ndërkohë që ai ka apeluar dënimin e tij për korrupsion

Partia e tij, Partia e Punëtorëve, tha se vendimi ishte një ditë tragjike për demokracinë dhe Brazilin

Lula pretendon se akuzat janë të motivuara politikisht për ta ndaluar që të kandidojë në zgjedhjet presidenciale

Ish presidenti 72 vjeçar ka shumë mundësi të jetë i lirë për një periudhë të shkurtër kohore, derisa të përfundojë plotësimi i dokumentacionit për arrestimin e tij.

Lula ishte president nga viti 2003 deri në 2011.