Botë http://mediapress.al/wp-content/uploads/2018/04/55.jpg

Kush është gruaja që sulmoi YouTube?

Publikuar: 04/04/2018

Gruaja që hapi zjarr mbi tre persona para se të vriste veten në selinë e YouTube në Kaliforni është identifikuar si një përdoruese e shpeshtë i faqes, e cila  ishte i zemëruar me kompaninë për politikat e reja diktatoriale.

Nasim Aghdam, 39 vjeç, qëlloi me pistoletë një burrë dhe dy gra kur ajo sulmoi selinë e YouTube në San Bruno të martën pasdite.

Aghdam ishte një YouTuber shumë aktive e cila ishte shprehur kundër politikave të reja të kompanisë dhe i akuzoi ata për censurimin e videove të saj.

Dëshmitarët thonë se Aghdam ishte maskuar me syze dhe shall në momentin kur hyri në kampusin e YouTube dhe  më pas nisi të hapte zjarr ndaj punonjësve.

Zyrtarët e zbatimit të ligjit kishin thënë fillimisht se të shtënat ishin duke u hetuar si një mosmarrëveshje familjare pasi indikacionet e hershme sugjeronin se ajo kishte qëlluar të dashurin e saj.

Aghdam, i cila e përshkruante veten si një aktiviste mbrojtjen e drejtave të  kafshëve dhe vegane kishte një prani të konsiderueshme online me kanale të shumta në YouTube dhe faqet e mediave sociale.

Në një video që Aghdam publikoi në janar 2017, ajo shpërtheu rreth përmbajtjes së saj duke u censuruar.

Ajo gjithashtu tha se kanali i saj në YouTube, i cili kishte më shumë se 5.000 subscribers, filloi të merrte më pak kur kompania ‘filtroi’ videot e saj.

Kanalet e YouTube te Aghdam dhe faqet ne mediat sociale u hoqën të gjitha pas sulmit.

Babai i saj Ismail Aghdam i tha grupit të lajmeve Bay Area se ai e kishte paralajmëruar policinë se vajza e tij e urren YouTube dhe ajo mund të shkonte në selinë e saj.

Shefi i policisë së San Bruno, Ed Barberini tha se tre persona u dërguan në spitale në San Francisko me plagë me armë zjarri, një burrë 36-vjeçar dhe dy gra të moshës  32 dhe 27-vjeçare.