Opinione & Intervista http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/20200812_184022.jpg

Dita Ndërkombëtare e të Rinjve dhe rinia në KosovëShkruan: Fehmi Rama

Dita Ndërkombëtare e të Rinjëve shënohet në mbarë botën prej 12 gusht të vitit 1999.

Barometri i suksesit të shtetit është rinija. Investimi më strategjik shteteror është investimi në rini.

Rinia është vlera më e madhe, zhvillimi ynë në të ardhmen realizohet nëse kemi qasje produktive ndaj rinis së sotme.

Uroje të kemi “Plan Strategjik” për indoktrinim dhe stimulim për të jetuar dhe punuar në vendlindje rinia jonë!

Të rinjët kanë nevojë imediate për arsimim të mirefilltë, për dinjitet dhe për kurajo. Gjithashtu nevojitet stopim dhe luftim i dukurive negative.

Rinia jonë ballafaqohet më sfida të shumta, por determinues për karrieren e tyre mbetet mireqenia.

Atakimi me udhëkryqin se qka pas përfundimit të studimeve universitare, mbetet i pashmangshem.

Gjithashtu shpresat vëniten për të ardhme prosperuese atëherë kur sheh inkorporimin e jo meritoreve dhe jo adekuatëve, prandajë nëse e duam më të vertet vendin tonë qysh proklamojme duhet të luftojmë këto dukuri.

Investimi në rini, posaqerisht në fushen e IT dhe teknologjis informative do ishtë një nga investimet me të nevojshme.

Ambiciet e rinis për progres duhet të inkurajohen dhe stimulohen.

Të fundit

Virologu gjerman rrëzon teoritë konspirative

Virusi nuk është aspak i rrezikshëm! Industria farmaceutike dëshiron të fitojë me pandeminë. Të rinjve nuk u ndodh asgjë! Në demonstratat e Coronës, në biseda apo internet ndesh rregullish

Zgjerimi i kufirit detar s’mund të bëhet pa marrëveshje

Intervistë e Janis Mutsos me Edi Rama, për emisionin Mega Fundjavë Në vitin 2009 u mbyll një marrëveshje e ngjashme me Itali-Greqi për ZEE, çfarë ndodhi? Pas mbylljes së marrëveshjes disa i

Rama: Vendimmarrja varet nga dinamikat e brendshme të BE

Deutsche Welle: Zoti Rama, cili është qëllimi i vizitës suaj në Gjermani? Edi Rama: Jam i ftuar në një forum të rëndësishëm të politik-bërjes në Bavari, me një qëndresë të shkurtër

“Mali i Zi mbetet multi -kulturor, multi-etnik, multi-fetar”

DW: Zoti Krivokapiç, ju mund të bëheni kryeministri i ardhshëm i Malit të Zi. Në vendin tuaj disa gëzojnë, disa janë të shqetësuar. A ka arsye për shqetësimet që ekzistojnë? Zdravko Kri

Kosova dhe Mustafa Kruja, një dyshe e përjetshme

Më poshtë mund ta lexoni një studim që analizon marrëdhëniet e veçanta që personazhi i shumëdiskutuar i historisë shqiptare, Mustafa Kruja, pati me Kosovën dhe përpjekjet e tij të pafund

Lugina e Preshevës, temë tabu dhe e demonizuar për politikanët kosovarë

Shkruan: Shaqir Shaqiri Për shqiptarët e Luginës së Preshevës ishte një shpresë e ringjallur kur Presidenti i Republikës së Kosovës, z. Thaçi zyrtarizmi idenë se Lugina e Preshevës duhet

Info Tjera