Opinione & Intervista http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/11/received_2791913057756605.jpeg

Drejtësia ndërkombëtare për luftën në KosovëShkruan: Kreshnik Hoxha

Unë si një student i fakultetit të drejtësisë dhe si një i ri nga Kosova, jam tejet i zhgënjyer dhe i brengosur për faktin që
“përgjegjësitë e kësaj lufte “ në Kosovë nuk marrin epitetin e merituar nga Drejtësia Ndërkombëtare që e kemi të qartë edhe fajtorin që është agresori serbia*, për çfarë është “ Drejtësia “ ku shohim gjenocidin që është kryer në Kosovë dhe pasojat që janë shkaktuar nga kjo luftë me vrasje , spastrime etnike, përsekutime, dhunime e masakra të panumërta.
Në qoftë se do kishte egzistuar
“Drejtësia e vërtetë“ do kishte japur llogari për këto veprime jashtëzakonisht barbare dhe çnjerëzore .

Një rast i veqantë apo rast pothuajse i vetëm që të hetohet një etni, e cila e kishte për qëllim vetëm mbrojtjen e nevojshme dhe atë ekstreme për territorin e vet, popullsinë dhe kontrollin, e të gjykohet për krime, e çuditshme, ndërsa agresori tani paraqitet si Viktimë; kjo është një degradimi i madh i Drejtësisë, ku dikush dëshiron që UÇK-në ta shpall organizatë terrioriste, ku është një realitet krejt tjetër, ku aparati shtetëror serb* sistematikisht ka ushtruar të gjitha llojet e ndikimeve, presioneve për marrjen nën kontroll të pushtetit më anë të dhunës, vrasjeve, përndjekjeve, shkatërrimeve të objekteve shkollore, fetare e spitaleve .
Mos tentoni ta njollosni UÇK-në sepse atëherë e njollosni Drejtësinë!


Gjatë vitit 1998-1999 janë vrarë:
11.843 kosovarë prej tyre 1392 fëmijë deri 18 vjeç, 296 fëmijë deri në 5 vjeç, dhe 1739 femra, 1882 të moshuar mbi moshën 65 vjeçare.
Të pagjetur janë akoma 1450 banorë, ndërsa të dhunuara rezultojnë 20.400 femra shqiptare.

Shkolla të shkatërruara- të dëmtuara me dokumentacion- 358, Zyra të vendit 71 , Shtëpi kulture 30, Bibloteka publike dhe shkollore 93 , Objekte shëndetësore 123 ,
Objekte fetare 220 ( Xhamia,Kisha,).

Pasojat e luftës ishin : okupim klasik i Kosovës : sjellja e forcave të mëdha ushtarake në Kosovë : masakra të mëdha , vrasje të organizuara, madje edhe të familjeve të tëra.
Në vendet e tjera të botës u vendosën gjithsej 76.475 kosovarë.

UÇK nuk ishte okupuese, mirëpo ishte Ushtria Çlirimtare e Kosovës dhe qëllimi i saj ishte dhe do të jetë vetëm Liria .

Të fundit

Rregullimi i shtretërve të lumenjëve duhet të jetë prioritet i Qeverisë së re

Shkruan. Msc Skender Berisha Java e fundit me reshjet që solli, ishte njëra ndër javët me ditët më të veshtira për shumë familje, ngase me veti solli edhe vërshimin që nuk mbahej mend edhe

Prova e Demokracisë në ShBA, leksion për botën demokratike

Shkruan: Msc Skender Berisha Mesazhi i dërguar nga ngjarja e djeshme në vendin më demokratik në botë, vendi me një prosperitet, me një histori suksesi, vendi që i ka dhënë kurajo për zhvill

Komunikimi me telefon e vetmja mënyrë e mbetur si lidhje mes familjeve

Shkruan: Msc Skender Berisha Viteve të fundit, por mundë të themi se që nga paslufta, në Kosovë afërsia mes familjeve është në rënie, në mos është duke shkuar drejt shkëputjes. Ky reali

Maas për Ballkanin Perëndimor: Jemi të fundit që frenojmë në BE

DW: Miratimi i buxhetit të ri dhe ndihmave miliardëshe për Coronën megjithë dallimet e debatet ishte sukses i presidencës gjermane të BE. Por për çështjen e vaksinimit, shumë europianë pye

Pakoja e dytë e rimëkëmbjes ekonomike domosdoshmëri për fillim vitin 2021

Shkruan: MSc Skender Berisha Nevojat dhe kërkesat e qytetarëve për ndihmë nga shteti nuk kanë të ndalur. Pakoja fiskale aktuale e cila u miratua në parlament filloi së zbatuari me vonesë, në

Maqedonasit duhet t’u kërkojnë falje shqiptarëve!

Shkruan: Bajramali Selimi KUJTESA E VITEVE TË 80-ta, DHE SHQETËSIMI I VITIT 2020! Kujtesa ka dhimbje, por është mirë ta kujtosh! Shqiptarët në Maqedoninë e Veriut kanë kaluar shumë keq në v

Info Tjera