Opinione & Intervista http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/bill-gates.jpg

Dy pyetje e Bill Gates për t’i zgjidhur më lehtë problemetNë një postim në GatesNotes – një blog ku Bill Gates ndan mendimet e tij – themeluesi i Microsoft trajton problematikën e COVID-19.

“Që kur isha adoleshent, e kam trajtuar çdo problem të ri dhe të madh në të njëjtën mënyrë: duke filluar me dy pyetje. E kam përdorur këtë teknikë në Microsoft dhe e përdor edhe sot. I bëj këto pyetje fjalë për fjalë çdo javë në lidhje me COVID-19.” – shkruan ai.

Pyetjet janë:

  1. Kush e ka trajtuar mirë këtë problem?
  2. Çfarë mund të mësoj prej tyre?

Ajo çfarë Gates sugjeron është qasja ndaj problemit. Ndryshe nga çfarë mund të bëjë shumica prej nesh – ku përpiqemi të zgjidhim problemin – Gates këshillon që para se të përpiqemi ta zgjidhim, duhet të mësojmë më shumë rreth tij.

Me fjalë të tjera, të sillesh si “nxënës” dhe të mësosh nga përvoja e të tjerëve.

Mund të jetë e vështirë të pranosh që ke nevojë të mësosh prej të tjerëve, por në shumë raste mund të jetë zgjidhja më e mirë. E thënë ndryshe, është si të shohësh tutorial “si të zhbllokosh lavamanin”.

Dikush tjetër e ka bërë përpara jush dhe e ka ndarë këtë informacion. Ju thjesht mësoni më shpejt. E vetmja gjë që duhet të bëni është të kërkoni.

Të fundit

Partneriteti i Evropës me SHBA ka një çmim

Shkruan: Barbara Wesel Nëse jemi plotësisht të sinqertë koha e administrimit kaotik të Donald Trumpit ishte në një farë mënyre mjaft e rehatshme. Heqja dorë nga partneriteti në organizatat

Nuk e kemi luksin ta heqim nga lista AtraZeneca-n

Shkruan: Fabian Schmidt Po, ka persona që kanë ndërruar jetë nga trombozat venoze, e disa të tjerë duhet të trajtoheshin në spital. Po, edhe kjo ka ndodhur pasi të prekurit morën vaksinën e

Të drejtosh Shqipërinë e pas-Prillit 2021… pa utopi

Shkruan Ben Andoni Propaganda kundër Shqipërisë komuniste shpesh përdorte njerëz që ishin arratisur nga vendi dhe ku krahas shumë ideve konfuze që jepnin përfundonin jo rrallë duke thënë s

Iluzioni i Serbisë për ta zhbërë pavarësinë e Kosovës

Shkruan: Alon Ben-Meir Tani mund të jetë koha e përshtatshme që Serbia të pajtohet me mizoritë e saj kundër shqiptarëve të Kosovës, aq të tmerrshme sa nuk mund të thuhen. Sa më shpejt që

Çfarë do të mbetet nga megaqytetet tona?

Shkruan David Farrier Të gjitha qytetet janë rrënoja në gjendjen e tyre fillestare. Dhe rrënojat ndodhen tashmë atje, nën rrugët plot shkëlqim. Kjo mund të shihet qartë në projektin e filo

Montgomery: SHBA e përkushtuar të bashkëpunojë me BE-në për bisedimet Kosovë-Serbi

Një zyrtare e lartë e Departamentit të Shtetit tha për Zërin e Amerikës se Shtetet e Bashkuara janë të përkushtuara për të punuar me Bashkimin Evropian, që po bën të mundur dialogun mes

Info Tjera