Opinione & Intervista http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/Msc.-Skender-Berisha-1-e1601620906322.jpg

Kosova të ndërpresë bisedimet pas deklaratave skandaloze të zyrtarëve serb ndaj viktimave të luftësShkruan: Msc. Skender Berisha

Qeveria Hoti e zhgënjyer me deklaratat e disa zyrtarëve publikë në Serbi. Të ulëta dhe të papranueshme u cilësuan deklaratat e disa zyrtarëve politik të cilët vazhdojnë të shfaqin mungesë respekti ndaj viktimave të luftës në Kosovë. Kryeministri i Republikës së Kosovës në një postim të tij në facebook i quan skandaloze këto deklarata dhe me kaq përfundon këtë .
Është i papranueshëm dhe shumë minor edhe qëndrimi i Kryeministrit Hoti ndaj qëndrimeve të tilla publike nga ana e zyrtarëve publik të serbisë, pasi që një deklaratë sa për konsum të brendshëm nuk qon më peshë, njejtë edhe ndaj bashkësisë ndërkombëtare, sidomos te disa shtete të Bashkimit Evropian që shumë herë i kanë mbyllur sytë ndaj që ndrimeve të tilla nga ana e serbisë, dhe kanë kërkuar nga ana e Kosovës të ruajnë qetësinë dhe mos të prishin “arritjet e deritashme” gjatë bisedimeve.
Do të duhej një qëndrim më i ashpër dhe më meritor karshi serbisë në këtë rast. Do të duhej të kërkohej një kërkim falje nga ana e serbisë për të gjitha viktimat e luftës, dhe më pas edhe një kërkim falje nga ana e zyrtarëve matrapazë serbë të cilët dalin me deklaratat e tyre populiste, dhe që fyejnë viktimat e luftës si në Kosovë po ashtu edhe në vendet e tjera të ish Jugosllavisë .
Një veprim më i mirë që do ishte ndërprerja e bisedimeve deri në një moment kur qeveria e serbisë del me një vendim për kërkim falje ndaj popullit shqiptar për viktimat e luftës dhe terrorin ndaj një populli të tërë, pastaj heqja e kufizimit të lëvizjës së qytetarëve të Republikës së Kosovës (liberalizimi i vizave) për qytetarët e Republikës së Kosovës, pasi që kriteret janë plotësuar kaherë, dhe më pas të shqyrtohet vazhdimi i bisedimeve me një agjendë të përbashkët të spektrit politik Kosovar, ku do të përcaktohej edhe një kufizim dhe kohë se deri ku mundë të negociohet dhe si do të përfundojë edhe kjo gjendje e cila po i kushton Kosovës humbje në të gjitha sferat e sidomos në atë ekonomike.
Kryeministri Hoti në postimin e tij kërkon që edhe bashkësia ndërkombëtare t´i kundërshtojë këto deklarata nga ana e zyrtarëve politik serb, gjë e cila dihet se as që bëhet fjalë për qëndrime të tilla nga ana e tyre ( siç u pa deri më tani).
Qeveria për të qenë e drejtë me qytetarët e saj duhet të marrë vendime karshi tyre, dhe mos të jetë në shërbim të zyrtarëve Europian që vijnë e shkojnë, të cilët nuk duan që dikush të jetë pengesë gjatë ndërtimit të karrierës së tyre, e, dhe më pas të konsiderohen se kanë dështuar gjatë rrugëtimit të tyrë karrieriste.
Prandaj Qeveria e Kosovës duhet të marrë vendime karshi ndodhive dhe mos të dalë vetëm me deklaratë kundër deklaratës duke thënë se po praktikojmë reciprocitetin.

Të fundit

Çfarë po na ndodh me teknologjitë e informacionit?!

Shkruan: Artan Fuga Në fakt jemi në një situatë që duhet menduar me të gjitha specifikat e veta. Disave u ka ngelur sahati 70 vjet përpara, të vjen keq për ta që kujtojnë se opinioni publik

Rrënim i shtetit në emrin e lirisë së shprehjes!

Shkruan: Florim Zeqa Në secilin vend të lirë dhe demokratik të botës, liria e shprehjes është e rregulluar me ligj, sikurse që janë të rregulluara me ligj edhe rastet e shpifjeve, akuzave dh

Evropa nuk do të presë Bidenin!

Shkruan: The Economist Evropa është e etur për “një ndryshim politik të klimës” pasi Joseph R. Biden Jr është betuar të mërkurën. Vendet evropiane, me problemet e tyre të ndarjes dhe p

Joe Biden është njeriu i duhur vetëm për momentin

Shkruan: Ines Pohl Imazhet e 6 janarit 2021 janë dëshmi tronditëse që flasin për gjendjen në të cilën ndodhen Shtetet e Bashkuara, pas katër vjetësh Donald Trump. Këto imazhe kanë lënë g

Rregullimi i shtretërve të lumenjëve duhet të jetë prioritet i Qeverisë së re

Shkruan. Msc Skender Berisha Java e fundit me reshjet që solli, ishte njëra ndër javët me ditët më të veshtira për shumë familje, ngase me veti solli edhe vërshimin që nuk mbahej mend edhe

Prova e Demokracisë në ShBA, leksion për botën demokratike

Shkruan: Msc Skender Berisha Mesazhi i dërguar nga ngjarja e djeshme në vendin më demokratik në botë, vendi me një prosperitet, me një histori suksesi, vendi që i ka dhënë kurajo për zhvill

Info Tjera