Mbrapa

Ngrënja e mëngjesit parandalon diabetin e tipit 2

Publikuar: 05.12.2017

Shprehitë e ngrënjes së mëngjesit, kanë gjene të cilat lidhen me humbjen e peshës!

Ushqimi më i rëndësishëm i ditës’ përmirëson shprehjen e gjeneve që i ndihmojnë njerëzit të zhvendosin kilet thotë një studim izraelit.

Ushqyerja në mëngjes gjithashtu përmirëson nivelin e glukozës së gjakut të njerëzve dhe nivelin e insulinës, gjë që mund të ndihmojë në parandalimin e diabetit të tipit 2.

”Kur mëngjesi largohet, gjenet që lidhen me humbjen e peshës janë më pak të shprehura, duke çuar në thumba të sheqerit në gjak që mund të shkaktojnë shtim në peshë, pavarësisht nga ajo që njerëzit hanë për pjesën e mbetur të ditës”.

Autorja e studimit Daniela Jakubowicz nga Universiteti i Tel Avivit (TAU) tha:

“Koha e duhur e vakteve, siç është konsumimi i mëngjesit para orës 9:30, mund të çojë në një përmirësim të gjithë metabolizmit të trupit, të lehtësojë humbjen e peshës dhe të vonojë komplikimet që lidhen me diabet tip 2 dhe çrregullime të tjera të moshë”, përfundon ajo. 

/MediaPress