Mbrapa

Këto janë 6 mundësitë për të larguar barkun e lëshuar pas lindjes

Publikuar: 06.12.2017

Ka shumë ndryshime që ndodhin në jetën e një gruaje pas shtatzënisë.

Duke filluar nga shtimi në peshë i cili është problemi kryesor dhe kështu trupit tuaj i duhet më shumë kohë për tu shëruar.

Sipas BeingParent, këto janë 6 mundësitë për të larguar barkun e lëshuar pas lindjes.

Hani shëndetshëm:
Dieta juaj duhet të jetë e pasur me karbohidrate dhe me shumë pak yndyrëra.

Duhet më shumë energji për të mbajtur në formë nënën

Pini shumë ujë:
Pirja e ujit jo vetëm që ndihmon balancimin e lëngjjeve në trupin tuaj por ndihmon edhe në djegien e yndyrës dhe vjamit shtesë që vjen pas lindjes.

Lëvizni sa më shumë:
Prerja cezariane shkakton shumë stres në dyshemenë e legenit dhe muskujve abdominalë.

Kjo përshkak që gjatë lindjes cezariane mund të prehen disa prej muskujve të stomakut që shkaktojnë një bark të lëshuar.

Masazha:
Masazhat pas shtatzënisë kanë përparësi të madhe.

Nuk ka asnjë rrezik nga masazhat pas lindjes cezariane.

Vetëm prisni 2 javë pas lindjes dhe lirisht mund të shkoni për një masazhë të mirë

Shtrënguesi i barkut:
Një proces shumë i vjetër për shtrëngimin e barkut është shtrënguesi.

Pas një lindje cezariane, shtrënguesi ndihmon që barkun që është lëshuar poshtë ta ngrejë lartë.

Por këtë duhet ta bëni 2 muaj pasi të keni lindur dhe jo më herët.

Mund të kënaqeni me mëmësinë vetëm atëherë kur jeni duke e jetuar momentin, me një qetësi në mendje dhe një trup të shëndetshëm.

Kështuqë, provoni këto këshilla dhe largoni trashësinë e panevojshme nga trupi juaj. 

/MediaPress