Mbrapa

Kjo është kura natyrale për të prekurit nga migrena

Publikuar: 11.01.2018

Shumica e njerëzve mund të kenë herë pas here dhimbje koke nga stresi vetëm 1 në 10 veta vuan nga migrena.

Pak para një krize migrene, disa kanë simptoma të tilla si, duar të ftohta, këputje, luhatje humori,vjellje, ndjeshmëri ndaj dritës, të përziera.

Shkaqet e migrenës nuk dihen plotësisht, por mendohet se vjen nga çrregullimi i sistemit nervor që ndikon tek enët e gjakut në kokë.

Pak para një krize migrene, disa kanë simptoma të tilla si, duar të ftohta, këputje, uri ose luhatje humori.

Pastaj, në momentin që do t’u fillojë dhimbja e kokës, ata kanë marrje mendsh, zhurmë në vesh, sëmbime, shikim të dyfishtë të objekteve, vështirësi me të folurin dhe dobësi muskulore.

Shkaqet e migrenës nuk dihen plotësisht, por mendohet se vjen nga çrregullimi i sistemit nervor që ndikon tek enët e gjakut në kokë.

Mënyra natyrale për qetësimin e dhimbjes së kokës është kamomili i cili është një antiinflamator që ndihmon në qetësimin e migrenës.

Po ashtu edhe mentja ndikon në lehtësimin e nervave duke e përdorur në formën e vajit esencial duke masazhuar pjesën e tëmthave.

Efikas për tu pirë është lëngu i karotës, kastravecit dhe spinaqit. Përdorimi i akullit mund të jetë mund të jetë një zgjidhje e lehtë për ata që vuajnë nga dhimbja e kokës.  

/MediaPress