Këshilla mjekësore http://mediapress.al/wp-content/uploads/2018/02/maxresdefault-2.jpg

Prisni 1 limon dhe lëreni në dhomë për të pasur këto përfitime

Publikuar: 25/02/2018

Ndoshta nuk e keni çuar në mend më parë, por limoni nuk duhet të mungojë kurrë as në dhomën e gjumit.

Në qoftë se bëni pjesë në kategorinë e atyre njerëzve që flenë keq dhe të nesërmen zgjohen gjithmonë si me hënë, një limon i prerë në kubikë të mëdhenj është ajo që duhet.

Merrni një ose dy kokrra limoni sipas dëshirës dhe pritini në kubikë të mëdhenj.

Lërini mbi komo gjatë gjithë natës dhe të nesërmen ndërrojini. Ja cilat janë përfitimet e tij pozitive:

Aroma e limonit pastron ajrin e dhomës së gjumit në mënyrë, pa qenë nevoja të përdorni aromatizues me përmbajtje

Përmirëson cilësinë e gjumit

Qetëson trurin dhe stabilizon ritmin kardiak gjatë gjumit.

Largon insektet nga dhoma e gjumit: Aroma e limonit mban larg insektet nga dhoma juaj e gjumit.

Ky truk duhet përdorur sidomos gjatë verës, ku shfaqen dhe mushkonjat e para.

Rrisin energjinë e trupit

Ndihmon frymëmarrjen:

Nëse keni vështirësi me frymëmarrjen gjatë gjumit, duhet të përdorni limonin.

Aroma e tij e fortë pastron ambientin nga oksidantët dhe bakteriet.

E vlefshme sidomos pë rata që vuajnë nga astma.