Të tjera http://mediapress.al/wp-content/uploads/2020/08/received_219253166174466.jpeg

Ku dallon një grua e mençur nga një grua inteligjente!Një grup psikologësh hasën 8 dallime mes një gruaje të mençur nga një grua inteligjente:

1. Kur një grua inteligjente zbulon një gabim të kryer nga partneri i saj, ajo shpesh do t’ia tregojë atij deri në frazën fatale: “Unë të thashë!”.

Përkundrazi, një grua e mençur do ta mbështesë, dhe ndonjëherë madje do të bëjë sikur nuk ka ndodhur asgjë.

2. Në një situatë krize, një grua inteligjente do të marrë frenat e çështjes dhe do t’i mësojë burrit të saj se si të jetojë siç duhet.

Një grua e mençur do t’i tregojë rrugën që duhet ndjekur dhe do ta udhëheqë atë për më të mirën.

3. Një grua inteligjente do të kërkojë që fëmijët e saj të edukohen e të jenë të përgatitur.

Gratë e mençura dëgjojnë dëshirat e fëmijëve të tyre, pa u imponuar.

4. Në vendin e punës, një grua inteligjente do të përpiqet të bëjë më të mirën për të qenë më mirë se të tjerët dhe të mos bëjë gabime.

Gruaja e mençur do të krijojë një atmosferë të ngrohtë dhe mikpritëse me ata që ka rreth vetes.

5. Gruaja inteligjente do të përpiqet të ndërhyjë në jetën e të tjerëve, duke përhapur këshilla dhe mendime që askush nuk ia ka kërkuar.

Një grua e mençur nuk ndërhyn, por do t’i bëjë të tjerët të kërkojnë vetë ndihmën e saj.

6. Një grua inteligjente do të luftojë për rezultate dhe do ta bëjë të qartë pavarësinë e saj.

Një grua e mençur do të mësojë të buzëqeshë përballë kritikave.

Ajo gjithmonë do të bëjë sipas mënyrës që e sheh më të përshtatshme dhe do e bëjë plot dashuri.

7. Një grua inteligjente do të dëshirojë të ndryshojë botën dhe gjithçka rreth saj.

Një grua e mençur do të fillojë duke ndryshuar veten dhe duke pranuar të tjerët siç janë.

8. Gruaja inteligjente do të mendojë se janë të lumtur ata që kanë të drejtë. 

Një grua e mençur e di që nuk është arsyeja që bën të lumtur.

Këto janë disa dallime që ka një grua inteligjente nga një grua e mençur.

Të fundit

DASh vlerëson lart sektorin financiar në Kosovë

Departamenti Amerikan i Shtetit ka publikuar raportin për klimën e investimeve për vitin 2020 për Kosovën, ku është dhënë vlerësim i lartë për sistemin financiar të vendit. Raporti thekso

Sabri Fejzullahu dhe gruaja e tij, pajisen me pasaporta shqiptare

Këngëtari i njohur shqiptar, Sabri Fejzullahu, ditën e sotme (e mërkurë) ka bërë të ditur se është pajisur me pasaportë shqiptare së bashku me gruan e tij, Nera Fejzullahun. Lajmin e ka nd

Teleskopi më gjigant që keni parë ndonjëherë

Si e provoni sensorin e ri për kamerën dixhitale më të madhe në botë? Sigurisht që bëni një foto të brokolit. Kjo mund të tingëllojë e çuditshme, por format e ndërlikuara që gjenden n

Mbahet në Bruksel takimi i radhës mes dy vendeve

Shefi i diplomacisë evropiane Josep Borrell dhe emisari special i BE-së për dialogun, Mirosllav Lajçak, do të takohen sot me kryeministrin e Kosovës Avdullah Hoti dhe presidentin e Serbisë, Ale

Kosova pëson ulje në të bërit biznes

Dhoma Evropiane (European Chamber), ka nxjerrë raportin e fundit për vitin 2020. Në këtë raport vendi ynë ka marrë pikë negative sa i përket të bërit biznes. Bazuar në raport, Kosova ka ma

10 mënyra për ta mbajtur shtëpinë e freskët në verë

I nxehti gjithmonë bëhet i padurueshëm, sidomos kur shtëpia kthehet në një saun I nxehti gjithmonë bëhet i padurueshëm, sidomos kur shtëpia kthehet në një sauna? Kondicioneri nuk është i

Info Tjera