Reportazhe http://mediapress.al/wp-content/uploads/2018/03/2-1519938616.jpg

Njerëzit rrezikojnë jetën për të parë akullin ngjyrë blu

Publikuar: 01/03/2018

Njerëzit në pjesën veriore të Michiganit po përjetojnë një fenomen normal që shihet vetëm në akullnaja: akulli blu, i grumbulluar në ngushticën e Mackinac.

Fotografi Kim Mettler ka jetuar në këtë zonë për rreth dy vjet dhe kurrë nuk kishte parë akullin blu më parë.

E mrekulluar nga pamja, ajo kaloi rreth një orë të martën për të fotografuar gjithcka.

“Ishte aq ngrohtë në Michiganin verior sa u bë arsyeja për të dalë jashtë. Ishte rreth 40 gradë, ndërsa qielli ishte i vrenjtur”, tha Kim.

Ajo shtoi se të gjithë njerëzit dolën jashtë dhe rrezikonin jetën duke kaluar në ngushticat e ngrira mes liqenit të Michigan dhe Huron.